• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
 • Gekoelde levering door heel Nederland & België
 • Gratis verzending v.a. € 100,-
 • 9,3 | 95% raadt ons aan

Verse Ribeye deal | 35% korting!

Bestel nu
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Carnivoor dieet by the meat boys 

18 juni 2024 - Leestijd: 15 minuten

Wat is nou precies een Carnivoor dieet en waarom zou je Carnivoor willen eten? Je hebt verschillende vormen van het Carnivoor dieet. Je hebt de strikte vorm waarbij je alleen vlees eet, gekruid met zout, en water drinkt. Je hebt de standaard vorm, waar we het hier over gaan hebben! 

Je hebt Keto-carnivoor, waarbij je een aanvulling hebt met groenten en avocado en koffie. En je hebt een vorm waarbij dierlijke voeding de basis is, maar die je aanvult met fruit, rauwe honing en koffie. Bij een Carnivoor dieet eet je in principe alles dat van een dier afkomstig is. Denk aan vlees, orgaanvlees, kip, wild, vis, schaaldieren, boter, melk, kaas en eieren. 

Vergeet groenten, granen en fruit en vul je bord met vlees (van The Meat Boys), orgaanvlees, vis, eieren, kaas, zuivel en bottenbouillon! Sommige mensen kiezen ervoor om toch iets van fruit te eten, oké niet 100% standaard carnivoor, maar kijk wat jou het beste past. One size fits none! 

Als je iets van fruit toe wilt voegen, gebruik dan het fruit wat zo laag mogelijk is in koolhydraten. Avocado bijvoorbeeld, heel laag in koolhydraten en vol met goede vetten. Of kokosnootvlees, frambozen, aardbeien of cantaloupe meloen. 

Koop je vlees gras gevoerd en het liefst biologisch. Als je aan een kind vraagt wat eet een koe…GRAS en alle bloemetjes, kruiden, takjes en bladeren die in de wei groeien, zoals de natuur het bedoeld heeft. Eet zo onbewerkt, natuurlijk en puur mogelijk. Koop je zuivel rauw en biologisch. Rauwe zuivel betekent dat het niet gepasteuriseerd is en nog alle goede bacteriën en enzymen bevat waar je darmen o zo blij van worden. 

Koop het liefst bij een biologische boer of biologische supermarkt. Ook online is veel te vinden, en veel kan ook thuisbezorgd worden. Biologische roomboter van gras gevoerde koeien is fantastisch om je vlees of vis in te bakken. Gebruik in ieder geval GEEN plantaardige oliën. Deze zijn hoog in Omega 6 vetzuren en oxideren bij hoge temperaturen. Dit geeft een hoger risico op ontstekingen in het lichaam. 

Rauwe melk is een weldaad voor je darmen, zelfs mensen die geen zuivel kunnen verdragen gaan goed op rauwe melk. Vind je het een eng idee om rauwe melk te drinken? Bij bv. de Ekoplaza, sommige PLUS supermarkten en Odin verkopen ze rauwe zuivel van de Raw Milk Company. Deze rauwe zuivel is gefermenteerd en niet gepasteuriseerd, wat betekend dat alle goede enzymen en bacteriën nog aanwezig zijn. Denk aan kefir (gefermenteerde yoghurtachtige drank), yoghurt, hangop, kwark en ghee (geklaarde boter). En ga op zoek naar goede biologische kaas, het liefst van rauwe melk. Er is harde en zachte kaas te koop. En voor eieren geldt natuurlijk hetzelfde, biologisch. 

En nog een belangrijk aspect, mager vlees en magere zuivel bevatten veel minder tot geen vet oplosbare vitaminen die zo belangrijk zijn voor het versterken van het immuunsysteem, de botkwaliteit en voor een goede werking van onze hormonen. Dus volle zuivel gebruiken en vet vlees eten. Daarmee bedoel ik niet alleen kip, maar ook die lekkere entrecote met vetrand!  

Voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen. 

 • Vitamine B12  – Alleen aanwezig in dierlijke producten, dus ook in eieren. 
 • B vitaminen  – Gras gevoerd vlees, vis, eieren en zuivel. 
 • Omega 3  – Voornamelijk aanwezig in vette vis, gras gevoerd vlees en eieren. 
 • Vit D3  – Van dierlijke oorsprong wordt direct opgenomen door ons lichaam. Dus ook in eieren                              
 • IJzer – Heemijzer uit dierlijke producten wordt beter opgenomen dan non-heem ijzer uit plantaardige bronnen. Ook in eieren. 
 • Vitamine A  – De best opneembare vorm is Retinol uit dierlijke bronnen. Dus ook in eieren. 
 • Vitamine C  – Haal je uit orgaanvlees (lever, nieren, hart enz.) Hoe minder koolhydraten in je voeding, hoe beter Vitamine C opgenomen wordt. 
 • K2  – Uit gras gevoerd vlees, rauwe melk en gras gevoerde boter. 
 • Eiwitten – Dierlijke eiwitten worden beschouwd als complete eiwitten. 
 • Calcium – Haal je uit bottenbouillon, zuivel, kaas, vis en schelpdieren. 
 • IJzer, Magnesium, Selenium, Zink en vit A, D, E, K- uit orgaanvlees. 

Maar waarom zou je Carnivoor gaan eten? 

Veel mensen kampen tegenwoordig met gezondheidsproblemen. Denk aan PDS (prikkelbare darmsyndroom), allergieën, eczeem, ontstekingen, te hoog bloedsuiker, overtollig lichaamsvet of gebrek aan energie. We eten te bewerkt! Te veel suiker, extreem bewerkt (zeker 80% van wat je in de supermarkt koopt is bewerkt). 

En daarbij is zeker het groenten en fruit uit de supermarkt volgespoten met chemicaliën, een overload aan pesticiden en andere gifstoffen verkregen uit bijvoorbeeld kunstmest. Al deze gifstoffen kunnen veel schade toebrengen aan jouw gezondheid. 

Maar waarom geen groenten en fruit van een biologische supermarkt? En waarom geen granen? Groenten en granen bevatten anti-nutriënten, dit zijn stoffen die elke plant aanmaakt om zich te beschermen tegen “plagen en vraat “. Zonder deze stoffen zou de plant massaal worden opgegeten en het niet overleven. Deze stoffen zijn voor veel mensen slecht te verteren en licht toxisch. Een overmaat aan deze stoffen worden in verband gebracht met bv darmproblemen. 

Deze toxische stoffen, indien ze niet worden afgebroken door onze darmbacteriën, kunnen voor ontstekingen zorgen en onze darmslijmvliezen “lek” maken. En kunnen zo een scala aan klachten en ziekten veroorzaken. Fytinezuur (anti-nutriënt) zorgt er ook voor dat mineralen en voedingsstoffen niet goed worden opgenomen en ook dat kan flinke gevolgen hebben voor onze gezondheid en vitaliteit. 

Het is de bedoeling bij een Carnivoor dieet dat je je lichaam rust geeft. Goede voedingsstoffen, waar je lichaam blij van wordt en welke makkelijk te verteren zijn. Het Carnivoor dieet kan snel verandering en verbetering brengen in je lichaam, energieniveau en algehele gezondheid. 

Ook in granen, noten, rijst en koffie zit veel fytinezuur en anti- nutriënten dus daarom skippen we deze ook bij het Carnivoor dieet! 

Wat zijn de voordelen van een Carnivoor dieet? 

 • Het Carnivoor dieet kan je helpen om ontstekingen tegen te gaan. Door je suiker- en koolhydraatconsumptie flink terug te schroeven kun je ervoor zorgen dat het lichaam minder ontstekingsvorming kent. 
 • Het kan de bloedsuikerregulatie verbeteren, door de afname van koolhydraten (suikers). 
 • Het kan gewichtsverlies bevorderen.  
 • Betere sportprestaties. 
 • Meer focus en energie. 

Omdat het Carnivoor dieet weinig tot geen koolhydraten bevat, gaat het lichaam switchen naar het verbranden van vet voor energie. 

Hoe is de ontlasting zonder vezels te eten? 

Er zijn onderzoeken gedaan met mensen die Carnivoor aten en mensen die veel vezels tot zich namen. De mensen die Carnivoor aten hadden een perfecte stoelgang en geen last meer van darmproblemen. Dus vezels zijn absoluut niet nodig voor een goede stoelgang en goed werkende darmen. Maar natuurlijk werkt ieder lichaam anders dus kijk hoe jouw lichaam reageert.  

Cholesterol is niet je vijand! 

We zijn bang gemaakt voor cholesterol. Veel rood vlees en verzadigde vetten zouden je cholesterol kunnen verhogen, is ons verteld. Het zou tot hart- en vaatziekten kunnen leiden. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar cholesterol en of het nou inderdaad zo schadelijk is.  

Cholesterol is enorm belangrijk voor de hormoonproductie en de ontwikkeling van een gezond brein en zenuwstelsel. Daarnaast is het een drager van voedingsstoffen. Wil je meer lezen over het ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol en hoe het precies werkt in ons lichaam dan verwijs ik je graag naar de volgende sites, waar je veel waardevolle informatie kunt vinden.  

Op instagram zijn dat; realrootsnl, tothebonesupplements, anderslevennl, noudvdvloet. En op internet; reizendestrijdster.nl, nodietcoach.nl, healthh.nl. Een mooi boek om te lezen is DE CHOLESTEROL LEUGEN van Prof. W. Hartenbach.  

Er is in ieder geval 1 ding duidelijk, de afgelopen 100 jaar zijn het aantal chronisch zieken explosief gestegen. Denk aan hart- en vaatziekten, suikerziekten, auto-immuunziekten, kanker, enz. Dit is precies de tijd dat we te horen kregen dat rood vlees en verzadigde vetten zo slecht zouden zijn. De plantaardige oliën kwamen in beeld, light-producten, vleesvervangers, bewerkte voeding en een overmaat aan bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Zou dit misschien een oorzaak kunnen zijn van het groeiend aantal chronisch zieken?  

Meet The Meat Boys!

Laten The Meat Boys nou een fantastisch assortiment gras gevoerd vlees in huis hebben! Grass- Fed rundvlees van The Meat Boys! 

Bij The Meat boys zijn we trots om ons Braziliaans, Paraguayaans, Uruguayaans en Europees Grass-Fed rundvlees te presenteren. Een juweel uit de uitgestrekte pampa’s van Zuid-Amerika en de uitgestrekte weilanden van Schotland. Het Grass-Fed rundvlees van The Meat Boys is puur natuur en rijk van smaak. 

Onze Zubu runderen leven vrij op kilometerslange grasvelden. Zij brengen minstens 24 maanden door onder een mild klimaat, zich voedend met een variëteit aan natuurlijk gras. Bijvoeding is overbodig, want de overvloedige graslanden bieden alles wat deze runderen nodig hebben. En dit proef je! Puur en eerlijk vlees van topkwaliteit! Onze runderen worden grootgebracht ZONDER hormonen en antibiotica! En dit is dus het grote verschil met het vlees uit de bio-industrie en het meeste vlees uit de supermarkt. Op de achterkant van een verpakking wil je lezen…VLEES (welk vlees dan ook). En niet nog een hele lijst met E-nummers, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en stabilisatoren. 

Maar The Meat Boys hebben nog meer! Argentijns Grass-Fed rundvlees Premium Quality! Dit is de top in gras gevoerd rundvlees. Kwaliteit, natuurlijke duurzaamheid en een ongeëvenaarde smaak. 

De uitgestrekte pampa’s waar de runderen grazen produceren niet zomaar rundvlees. Ze creëren een ervaring die niet alleen jouw smaakpapillen prikkelt, maar ook goed is voor het welzijn van de runderen en voor jouw gezondheid. De Hereford en grotendeels Aberdeen Black Angus runderen worden grootgebracht volgens eeuwenoude tradities. Ze grazen vrij op uitgestrekte weides, genietend van zuivere lucht en fris water. In tegenstelling tot massaal geproduceerd vlees ervaren onze runderen geen stress en dat proef je! 

Onze runderen worden grootgebracht zonder schadelijke chemicaliën, hormonen en antibiotica, puur natuur. Door het milde klimaat leven de runderen hun hele leven buiten. Het Argentijnse gras gevoerde rundvlees van The Meat Boys is nooit bevroren geweest. Dankzij gekoeld transport vanuit Argentinië naar Nederland en vacuüm verpakt blijft het vlees vers en mals. Deze zorgvuldige behandeling zorgt ervoor dat ons rundvlees kan rijpen en botermals jouw bord bereikt. 

Duurzaam vlees

Onze runderen worden grootgebracht met behulp van biologische praktijken. The Meat Boys verkopen een gedeelte van het Argentijnse Grass-Fed rundvlees al geportioneerd. Fijn om een keer uit te proberen. Ossenhaas, ossenhaaspuntjes, ossenhaasspies, entrecote en een rumpsteak

Als je Carnivoor gaat eten denk dan niet alleen aan rundvlees. Kip of kalkoen, geen “plofkip” maar een biologisch kippetje, grootgebracht zonder hormonen of antibiotica is een feest op je bord. Probeer ook eens een mooi stuk lamsvlees van The Meat Boys. Het beste lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Een lamsbout bv in de oven of op de BBQ. The Meat Boys verkopen ook Iberico varkensvlees. Het beste en meest smaakvolle varkensvlees ter wereld. Het wordt ook wel het “WAGYU” onder de varkens genoemd. Of ga voor wild. Een hele andere smaakbeleving maar de moeite waard om te proberen. Denk out of the box! Neem zelf een kijkje op de site van The Meat Boys en laat je verrassen door het geweldige assortiment! We verkopen ook Halal gras gevoerd rundvlees. 

Neem iets vaker een stuk vis. Ga op zoek naar een goede visboer en probeer een stuk wild gevangen zalm. Heerlijk en een goede bron van Omega 3. Bak wat vaker een paar grote garnalen of coquilles, en ook dit is te koop bij The Meat Boys. Of een goed stuk kabeljauw gebakken in roomboter met wat Keltisch zeezout en zwarte peper. Vis uit blik even voor een tussendoortje als je trek hebt, is een prima idee! Denk aan een blikje tonijn (Fish Tales is een goed merk, duurzaam gevangen vis). Of wat dacht je van sardientjes? Bomvol goede stoffen voor jouw gezondheid. Je hebt al kunnen lezen dat vlees een essentiële bron is van kwaliteitseiwitten, gezonde vetten, vitaminen en belangrijke mineralen zoals zink, IJzer, koper en selenium. En ook uit vis en rauwe zuivel haal je veel belangrijke voedingsstoffen. 

Een andere krachtpatser is orgaanvlees! Een must om toe te passen in het Carnivoor dieet. Orgaanvlees biedt de meest biologisch beschikbare vorm van alle voedingsstoffen die je nodig hebt! Het bevat andere nutriënten dan spiervlees. Je hebt dit echt nodig als je het Carnivoor dieet gaat toepassen! Denk aan kippenlever, runderlever, nieren of hart. Of aan kabeljauwlever. Probeer het! Begin met kippenlevertjes, klontje roomboter in de pan en een paar minuutjes bakken. Kruiden met Keltisch zeezout en wat zwarte peper. Smullen! Kabeljauwlever heeft ook een niet zo uitgesproken lever smaak, dus prima om mee te beginnen. Het is vaak lastig om goede kwaliteit orgaanvlees te vinden. Speur het internet af naar biologische boeren die orgaanvlees van gras gevoerde dieren verkopen. Een ander probleem is dat veel mensen orgaanvlees niet lekker of moeilijk te bereiden vinden. Een puur en hoogwaardig orgaansupplement is ideaal en zeker een must voor als je geen orgaanvlees eet.  

Kijk op de site van Modernnative.nl of Realroots.nl, zij verkopen top supplementen. 

Voorkom een Calcium tekort met Bone Broth – Bottenbouillon! 

Calcium en collageen zijn essentieel voor een optimaal dieet. Met alleen spier- en orgaanvlees kan vooral de hoeveelheid calcium tekortschieten. Bone Broth is populair en niet voor niets. Het is ontzettend goed voor je darmen. Het kan de darmwand verstevigen en zelfs helen.  Alle voedingsstoffen worden makkelijk opgenomen door je lichaam. Weet dat veel ziekten beginnen in de darmen. Dus gezondheid begint daar ook! Het is rijk aan voedingsstoffen, Vit A, K, en C. IJzer, zink, magnesium, fosfor en calcium. En de aminozuren glycine, proline en glutamine. Deze aminozuren zijn ontzettend belangrijk voor je darmen! Het versterkt je immuunsysteem! 

Neem ipv van een kop koffie een kop bottenbouillon. Een enorme opkikker en supergezond. Zeker ook voor de sporters! Met name als je veel transpireert verlies je niet alleen vocht maar ook zouten en elektrolyten, en die moeten aangevuld worden. Dit doe je met bottenbouillon. Als je geen bottenbouillon drinkt doe je er goed aan om een elektrolytensupplement te nemen. Dit voorziet jouw lichaam van natrium, kalium, calcium en magnesium. Neem een kijkje op www.ultimusnutrition.com

The Meat Boys verkopen geen botten (wel ossenstaart van gras gevoerde runderen), maar op internet zijn veel boerenbedrijven te vinden die botten verkopen van biologische gras gevoerde dieren. Denk ook aan een schenkel en aan mergpijpjes. En vergeet niet om het zachte merg aan de binnenkant van het pijpje door je bouillon te roeren. Het bevat veel Vit K2 en A, Omega 3 en 6 vetzuren en de mineralen selenium, zink en boron.  

Recept voor bottenbouillon! Volgens het Carnivoor dieet dus zonder groenten. 

1,5 tot 2 kilo runderbotten (botten, mergpijpjes, schenkel of ossenstaart) in een grote soeppan (5 liter) met 2 eetlepels rauwe appelazijn en aanvullen met water. De azijn zorgt ervoor dat alle mineralen uit de botten getrokken worden. Laat dit een uur staan. 

Voeg wat zwarte peperkorrels toe en breng aan de kook. Voeg geen zout toe, dit komt later. 

Als het kookt, schuim je het af en zet het vuur op de laagste stand. Laat dit min. 12 tot 72 uur heel zachtjes trekken. Voeg wat extra water toe als het teveel inkookt. Mocht je een slowcooker hebben, maak het daarin dan heb je er geen omkijken meer naar, wel zo handig. 

Ben je in het bezit van een snelkookpan, dan is het in 2 uurtjes gepiept! 

Daarna de bouillon afgieten door een zeef (de botten kun je nog een 2e keer gebruiken) en alleen kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper. Gebruik sowieso alleen Keltisch zeezout om je eten op smaak te brengen. Dit zout is zeer rijk aan mineralen en spoorelementen. Het heeft enorm veel voordelen tegenover gewoon keukenzout.  

Laat de bouillon afkoelen en bewaar hem zeker voor een dag of 5 in de koelkast. Of maak een voorraad en bewaar in de vriezer. Niet meer laten koken, alleen opwarmen. Je zult zien dat hij zo dik wordt als gelatine. Bomvol collageen. En het laagje vet wat erop komt niet weggooien. Een beetje in je kopje bouillon doen en je kan er je vlees in bakken. 

Mocht je last krijgen van een flauw gevoel of kuitkrampen, neem een kop bottenbouillon! 

Bottenbouillon is ook online verkrijgbaar. Zeker makkelijker maar een stuk duurder dan wanneer je het zelf maakt. 

Maak ook af en toe een grote pan kippenbouillon! 

Bewaar de botjes van de kip die je misschien al een keer gegeten hebt. Kan in de vriezer, spaar ze op. Verder gaat het hetzelfde in zijn werk als de bottenbouillon. Doe er 2 grote biologische kippenpoten bij voor het vlees. Dit kun je er later afplukken en bij je bouillon doen. Alleen de bereidingstijd is iets korter dan bij de bottenbouillon. 2,5 uur op het fornuis of 1 uur in je snelkookpan en heb je een slowcooker dan is een uurtje of 6 genoeg. Maak er tijd voor vrij. Maak grote hoeveelheden en bewaar lekker in je vriezer, dan heb je altijd een goede opkikker in huis.  

Je bent niet wat je eet maar wat je verteert!  

Dus kijk hoe jouw lichaam reageert.  Ben je wat vermoeid of heb je last van een energietekort, dat kan door te weinig vet eten komen. Kip en ossenhaas bevatten minder vet dan een goede gras gevoerde entrecote of ribeye, dus zet deze iets vaker op het menu en eet het vetrandje mee. Bak wat ruimer in roomboter of ghee.  

Take it easy! 

Geef jezelf en je lichaam de tijd om over te stappen naar het Carnivoor dieet. Dit om er een succes van te maken. Begin met meer vlees (van The Meat Boys) en vis te introduceren in je dagelijkse voeding. En bouw het eten van groenten, fruit en granen langzaam af. Minder met koffie en thee. In principe is alleen water en bottenbouillon toegestaan.  

Maak het leuk voor jezelf! Verdiep je in kooktechnieken, lees je in op het internet. Er is zoveel te vinden. En neem vooral een kijkje op de site van The Meat Boys, om te kijken wat ze te bieden hebben aan oa gras gevoerd vlees, lamsvlees, Iberico varkensvlees, Wagyu, vis en nog veel meer. 

Nog even en dan kan de BBQ weer aan! 

Fantastisch om zo’n heerlijk stuk gras gevoerd rundvlees op klaar te maken. Wat dacht je van een ossenhaas van ±  2,2 kilo, een entrecote tot wel ± 2,7 kilo, een ribeye van ±  2,2 kilo. En mocht je iets over hebben na het BBQ-en, snij het vlees in dunne plakjes voor de volgende dag. Heerlijk voor een snel tussendoortje. 

En zeker niet onbelangrijk, ze hebben een geweldig assortiment aan BBQ-artikelen. Van een Kamado BBQ tot alle toebehoren. Laat de Carnivoren zomer maar beginnen! 

Hoe ziet je weekmenu eruit bij een Carnivoor dieet?

Maar hoe gaat een weekmenu er nou uitzien als je de dag niet meer kan beginnen met een boterham met hagelslag? Hierbij een voorbeeld van hoe de week eruit kan gaan zien als Carnivoor eter. Maar experimenteer zelf! Niet iedereen vindt het fijn om de dag te starten met een ossenhaas of entrecote, dus kijk wat jou het beste past als je maar zorgt dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Dus vlees, orgaanvlees, vis, eieren, kaas, zuivel en bottenbouillon. Handig, kook een doos eieren en bewaar ze in de koelkast. Mocht je tussendoor trek krijgen dan heb je altijd een eitje klaar staan. 

MAANDAG

Ontbijt 

Roerei van 2 eieren met uitgebakken spek.  

Bak je eitjes in de roomboter. Kruid met Keltisch zeezout en zwarte peper. Plak kaas. Bakje yoghurt of kwark (rauw en biologisch). 

Lunch 

Surf en Turf. Gebakken ossenhaas van The Meat Boys in de roomboter of (ghee) met een paar grote garnalen 

Kop botten-of kippenbouillon. 

Diner 

Stuk gebakken wilde zalm in de roomboter. Kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper. Niet te ver doorbakken, het is heerlijk als hij nog mooi roze aan de binnenkant is. Gekookt eitje en een glas Kefir erbij. 

DINSDAG 

Ontbijt  

Een heerlijke gras gevoerde entrecote van The Meat Boys. Kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper en bakken in de roomboter. 

Bakje yoghurt of kwark (rauw en biologisch). 

Lunch 

Blikje tonijn (Fish tales) met 2 gekookte eieren. Glas Kefir voor erbij. 

Diner 

Gebakken kippenlevertjes en een gebakken kipfilet. Kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper en bakken in de roomboter of (ghee). 

2 stukken kaas en een bakje yoghurt, kwark of hangop. 

WOENSDAG 

Ontbijt 

Ossenhaaspuntjes van The Meat Boys gebakken in de roomboter (of ghee). Kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper. Gebakken eitje voor erbij en een kop botten-of kippenbouillon. 

Lunch 

Gerookte zalm met 2 gekookte eieren. 2 lekkere stukken kaas (biologisch en het liefst van gras gevoerde dieren). Glas Kefir voor erbij. 

Diner 

Ribeye van The Meat Boys, kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper en bakken in een goede klont roomboter. Of in de grillpan, beetje een BBQ idee. Bakje yoghurt, kwark of hangop. 

DONDERDAG 

Ontbijt 

2 of 3 gebakken eieren met een runderworstje (te koop bij een biologische slager), of met ossenhaaspuntjes van The Meat Boys. 

Lunch 

Een lekker stuk gerookte makreel. Te koop bij de Ekoplaza of andere biologische supermarkt. 2 plakken kaas en een bakje yoghurt of kwark. 

Diner 

Biologische kippendijtjes uit de grillpan. Verwarm een klont roomboter en giet dat over de dijtjes. Kruid met Keltisch zeezout en zwarte peper. Bak op niet te hoog vuur een minuutje of 8 per kant. (ligt aan de dikte van de kippendijtjes). 

Glas Kefir voor erbij. 

VRIJDAG 

Ontbijt 

Een grote soepkom vullen met hete bottenbouillon. Een heerlijke ossenhaas van The Meat Boys, kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper en bakken in de roomboter. Hou hem zo rauw mogelijk en snij hem in dunne plakjes. Leg de plakjes in je bottenbouillon en leg er een gebakken eitje bovenop. Heerlijk ontbijt en je bent voor de komende uren goed gevuld.  

Lunch 

Omelet van 2 eieren, bakken in de roomboter. 

Blikje tonijn of een blikje sardientjes. Of probeer een keer kabeljauwlever. Hebben ze ook van Fish Tales. Glas rauwe melk of Kefir. 

Diner 

2 Iberico burgers van The Meat Boys in de grillpan bakken. Als ze bijna klaar zijn leg er dan een plak kaas op. Dat kan lekker wegsmelten.  

Bakje yoghurt of kwark. 

ZATERDAG 

Ontbijt 

2 gebakken eieren met bacon of ontbijtspek. Laat een plak kaas mee smelten bovenop. Lekkere kop kippenbouillon erbij met kippenvlees. 

Lunch 

Gebakken runderlever. Kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper en een paar minuutjes om en om bakken in de roomboter. Bakje kwark of hangop. 

Diner 

Gebakken lamshaasjes van The Meat boys. Bakken in de roomboter en weer kruiden met Keltisch Zeezout en zwarte peper.  

Blus het af met een beetje bottenbouillon. Glas rauwe melk of kefir. 

ZONDAG 

Ontbijt 

Roereitjes met gerookte wilde zalm. Stuk kaas en een bakje yoghurt of kwark. 

Lunch 

Maak zelf een carpaccio van de gras gevoerde ossenhaas van The Meat boys. 

Snij de ossenhaas in dunne plakjes en rangschik mooi op je bord. Maal er wat zwarte peper over en breng verder op smaak met Keltisch zeezout. Rasp er wat heerlijke Parmezaanse kaas over. Probeer deze ook biologisch te kopen. Lekker met een kop bottenbouillon. 

Diner 

Fazantfilet van The Meat Boys. De filets kruiden met Keltisch zeezout en zwarte peper. Flinke klont roomboter in de pan en het vlees rondom bruin bakken. Daarna het vuur lager en nog een minuut of 6 à 7 zachtjes bakken. Glas rauwe melk of Kefir. 

Dit was een voorbeeld van hoe jouw week als Carnivoor eter eruit zou kunnen zien. Maar wees creatief! Eet een keer een oester tussendoor, supergezond! Boordevol zink, magnesium, Vit B12, B3 en D. Een kippetje in de airfryer is ook een goed idee. En wat dacht je van een paar kippendijtjes even om en om bakken, en daarna zachtjes een uurtje laten sudderen in jouw eigengemaakte kippenbouillon.  

Dit weekmenu geeft je 3 maaltijden per dag maar veel mensen die Carnivoor gaan eten hebben aan 2 maaltijden per dag genoeg. Doordat je veel eiwitten en goede vetten eet kun je je lang verzadigd voelen. Overeet je niet maar kijk waar jij genoeg aan hebt.  Kijk op internet, daar vind je ook veel ideeën. En lees ervaringen van anderen en doe daar ook je voordeel mee.  De jongens van The Meat Boys wensen je veel succes! En wij kunnen je met onze heerlijke producten een heel eind op weg helpen. 

Disclaimer! 

De auteur is niet verantwoordelijk voor eventuele klachten of bijwerkingen. Mensen die het Carnivoor dieet gaan volgen doen dit op geheel eigen risico. Heb je twijfels, raadpleeg dan altijd een arts. Hoewel de informatie met grote zorg en gedegen onderzoek is samengesteld, stelt de auteur zich niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze informatie. 

Bronnen 

Healthh.nl 

Modernnative.nl 

Magnesiumonly.nl 

Realroots.nl 

Rinekedijkinga.nl 

Reizendestrijdster.nl 

Tothebonesupplements.com 

Totaalpijnvrij.nl 

Thenourishingstate op Instagram 

Joeprovers op Instagram 

Noudvdvloet op Instagram 

Charlotte_van_loo op Instagram 

Auteur: Ingrid Kouwens

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.