Entrecote
- Haal de entrecote uit het vacuüm.
- Snijd het vlees in stukken van ongeveer twee vingers breed (ongeveer 200 gram). Je hoeft niks van het stuk vlees af te snijden of weg te gooien.
- Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
- Je kunt nu genieten van het stuk vlees!
Wil je later van het vlees genieten?
- Doe de stukken dan in de vrieszakken en berg deze op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt consumeren haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
- Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
- Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
- Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
- Je kunt nu genieten van het stuk vlees.
Rib-Eye
- Haal de rib-eye uit het vacuüm.
- Snijd niks van dit stuk vlees af en gooi niks weg.
- Snijd dit stuk in plakjes van ongeveer twee vingers breed.
- Doe de plakken in de vrieszakken en berg het op in de vriezer.
- Wanneer je het vlees wilt gebruiken haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer. Laat het in de vrieszak zitten en ontdooi in een pan/bak met koud water.
- Als het vlees eenmaal ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
- Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 3 minuten.
Bavette
- Haal de bavette uit het vacuüm (het vlees is een platte lap in de vorm van een halve maan).
- Je hoeft niets van het vlees te verwijderen; het kan in zijn geheel op de BBQ of in de pan.
- Als je het vlees in de pan bereidt kun je het vlees in twee stukken snijden.
- Kruid het vlees met peper en zout en bak het om en om ongeveer twee minuten per kant op hoog vuur. Aangezien het vlees niet heel dik is hoef je het niet lang te bakken.
- Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes.
Wil je later van het vlees genieten?
- Doe de stukken dan in de vrieszakken en berg deze op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt consumeren haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
- Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
- Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
- Kruid het vlees simpel met wat peper en zout en bak het om en om ongeveer 2 minuten.
- Je kunt nu genieten van het stuk vlees.
Picanha
- Haal de picanha uit het vacuüm.
- Je kunt de picanha in zijn geheel bereiden of enkel het stuk afsnijden wat je nodig hebt.
- Snijd dunne ruitjes in het vet van de picanha. Zorg dat het mes niet dieper gaat dan vijf millimeter.
- Kruid het vlees met peper en zout en bak het eerst op de vetkant zodat het licht krokant wordt.
- Draai de picanha om en braad hem aan de vleeskant aan totdat het vlees een lichtbruine kleur krijgt.
- Bereid je de picanha in de oven? Dan kun je het vlees het beste 30 tot 40 minuten op 160 graden laten garen.
- Bereid je de picanha op de BBQ? Dan kun je het vlees het beste op laag vuur en met de klep dicht voor 20 tot 30 minuten laten garen.
- Zodra de kerntemperatuur van het vlees 52 graden is kun je het vlees in zilverfolie wikkelen en ongeveer vijf minuten laten rusten. Wij raden je aan om hierbij een temperatuurmeter te gebruiken.
- Snijd de picanha tegen de draad van het vlees in. Snijd het vlees vervolgens in hele dunne plakjes.
Wil je later van het vlees genieten?
- Doe de stukken dan in de vrieszakken en berg deze op in de vriezer. Wanneer je het vlees wilt consumeren haal je het ongeveer twee uur van tevoren uit de vriezer.
- Laat het vlees in de vrieszak zitten en laat het ontdooien in een pan/bak met koud water.
- Zodra het vlees ontdooid is kun je het uit de vrieszak halen en op kamertemperatuur laten komen.
- Bereid het vlees zoals hiervoor is uitgelegd.
- Je kunt nu genieten van het stuk vlees.
PORTIONEREN
Tournedos, ossenhaas of entrecote portioneren
Heb je zojuist een bestelling bij ons gedaan? Top! Binnen één dag zal de bestelling bij je thuisbezorgd worden (met uitzondering op het weekend; bekijk onze bezorgtijden). Het zal niet lang meer duren voor je het vlees in huis hebt. Dit rundvlees bezorgen wij gekoeld bij een temperatuur van 0°C. Het rundvlees is dus nog niet bevroren geweest. Je kunt het zelf dus prima invriezen, zonder dat de kwaliteit erop achteruitgaat! Voor je het gaat bereiden of invriezen, moet je het vlees eerst portioneren. Nu is het nog makkelijk te snijden, dus je kan gelijk aan de slag! Op deze pagina vertellen we je tot in de details hoe je ons vlees moet portioneren. Dit vertellen wij per vleessoort, zodat je niks meer zelf hoeft uit te zoeken. Aan de hand van een duidelijk stappenplan weet je precies hoe je met het vlees aan de slag moet gaan, van het ontvangen tot op het bord. Elk vlees is anders en moet dus ook anders geportioneerd worden. Dit kan als een flinke uitdaging voelen, maar dat hoeft het niet te zijn. Zolang jij zorgt voor een goed mes, dan helpen wij met de rest! Heb je geen goed mes? Dan kun je zelfs daarvoor in onze webshop terecht!
Hoe moet ik vlees portioneren?
Wil je een bestelling bij ons doen, maar wil je eerst weten wat je vervolgens met het vlees moet doen? Dan zit je op de juiste pagina. Misschien ben je wel bang dat je moeite hebt met bereiden en dat je hierop zoek bent of je dit wel kunt. Wij verklappen je een geheim: het is niet ingewikkeld. Op deze pagina leggen wij zo makkelijk mogelijk uit hoe jij ons kwaliteitsvlees kunt portioneren en vervolgens kunt invriezen of bereiden. Dit doen wij stap-voor-stap. Per vleessoort omschrijven wij uitgebreid hoe je dit vlees moet portioneren. Je hoeft dus niet zelf uit te zoeken hoe je dit toepast op de verschillende stukken vlees. Wij vinden het namelijk belangrijk dat dit zo makkelijk mogelijk voor je wordt. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is genieten van het bereiden en eten!
Van portioneren naar bereiden
Je hebt het vlees aan de hand van ons stappenplan geportioneerd. Chapeau! Je bent nu klaar om te beslissen wat je met al het vlees gaat doen. Ga je het direct bereiden of ga je een deel invriezen? Wij leveren redelijk grote stukken vlees, dus we kunnen ons voorstellen dat je een deel (of eerst alles) invriest. Heb je trek en wil je gelijk aanvallen? Dan gaan we samen aan de slag! Het bereiden van een goed stuk vlees vraagt om een goede techniek, maar als je die eenmaal begrijpt dan is het helemaal niet zo ingewikkeld. Dit proces gaan wij samen met jou doorlopen. Per stuk vlees leggen wij je daarom ook uit hoe je het moet bereiden, inclusief het gebruik van peper en zout! Bij een goed stuk vlees is het vooral van belang dat je het niet te lang bakt. Tenzij je van goed doorbakken houdt natuurlijk. Het is een kwestie van regelmatig draaien en de binnenkant lekker mals houden. Deze techniek heb je in no time onder de knie! Je wordt een echte vleesmaster en het vlees wordt nog lekkerder! Wil je het vlees op de barbecue bereiden? Dan zijn hier voor bepaalde stukken vlees ook weer trucjes voor! Deze geven we uiteraard aan je mee. Eetsmakelijk!
Het invriezen van kwaliteitsvlees
Je hebt een deel van het vlees klaargelegd om gelijk te bereiden. De kans is groot dat je nu nog een groot stuk vlees overhebt. Je bent natuurlijk een grote vleeseter, maar vlees van één kilo of meer is misschien wat te enthousiast! Het vlees wat je niet direct gebruikt, moet je dan ook gaan invriezen. Dit heb je van tevoren geportioneerd, zodat je het later naar hoeveelheid weer kunt ontdooien. Wij leggen je precies uit hoe dit invriezen werkt en hoe je het vlees ontdooit wanneer je het weer wilt gebruiken. Wij raden je aan om het in te vriezen. Hierdoor kun je het vlees namelijk nog minimaal een jaar bewaren, zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.
Kwaliteitsvlees bestellen
Heb je er vertrouwen in dat het allemaal goedkomt en ben je klaar om jouw vlees te bestellen? Bekijk dan ons kwaliteitsvlees in het assortiment. Van Zuid-Amerikaans rundvlees tot lamsrack uit Nieuw-Zeeland. Ons aanbod is extreem gevarieerd! Je kunt de mooiste producten bestellen en jij kunt ze nu perfect bereiden. Bestel het vlees voor 11:00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis. Waar wacht je nog op? Pak het keukenschort maar uit de kast en leg het mes klaar. Snijden maar!