Aardappel rösti met kaas en gegrilde chorizo, daarbij gegrilde bimi.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 2 personen
Wat heb je nodig?
(Kamado) Bbq
Gietijzeren bakplaat (plancha) of 2 gietijzeren pannen
Grote spatel, of 2 kleinere spatels
Grote rasp
Ingrediënten:
2 Argentijnse Chorizo worsten
8 middelgrote vastkokende aardappels
200 gram bimi
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel (aardappel) kruidenmix, je favoriete mix of gemalen zeezout en gedroogde oregano
1 teentje knoflook
Olijfolie
Klontje roomboter
Voorbereiding:
Begin met het schillen van de aardappels, spoel ze daarna af en kook ze 8 minuten. Tegelijkertijd kan je de bimi blancheren. Breng hierbij een pan water aan de kook en voeg de bimi toe zodra het kookt. Kook zachtjes voor 2-3 minuten en leg de bimi daarna in (ijs) koud water voor 2 minuten. Laat daarna uitlekken op keukenpapier, leg vervolgens in een schaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Als de aardappels gekookt zijn en enigszins afgekoeld rasp je deze boven een ruime schaal met de grootste mazen van de rasp. Pers een teentje knoflook over de geraspte aardappel en bestrooi daarna met je favoriete aardappel kruiden, of gebruik bijvoorbeeld gemalen zeezout en gedroogde oregano.
Bereid de bbq voor op direct grillen op ca. 200 °C.
Bereiding:
Grill de Chorizo worsten op een grillrooster in ca. 10 minuten om en om tot deze mooi bruin zijn, leg ze daarna op een snijplank. Zodra de gietijzeren plaat of pan goed heet is smeer je er wat roomboter op en kan de geraspte aardappel in 2 gelijke langwerpige stukken van ongeveer een centimeter dik worden verdeeld. Bak voor 5 tot 10 minuten tot deze stevig genoeg zijn om te draaien en er een mooie korst is ontstaan. Verdeel nu de geraspte kaas over de 2 helften en snijd de Chorizo worsten in gelijke plakjes. Verdeel de plakjes Chorizo over de kaas van 1 van de 2 delen rösti zodra de kaas iets gesmolten is. Leg de andere helft van de rösti er nu bovenop en laat een paar minuten liggen. Nu kan de bimi mooi even gegrild worden op het gietijzer, 5 tot 10 minuten in totaal waarbij je een aantal keer draait. De rösti draai je nog 1 keer om zodat alles lekker in elkaar mengt. Tijd om de rösti door de knapperige korst heen in plakken te verdelen en te serveren met de gegrilde bimi. Eet smakelijk!
Bestel nu deze heerlijke Argentijnse chorizo braadworsten: https://www.themeatboys.nl/product/argentijnse-chorizo-criollo-worstjes-ca-380-gr-la-maxima-topkwaliteit/