Argentijnse flank steak met klassieke chimichurri en groentespiesen
Geniet van sappige Argentijnse flanksteak met klassieke chimichurri en kleurrijke groentespiesen. Perfect voor een zomerse BBQ!
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 minuten
Marinadetijd: 60 minuten tot een dag
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Spiesen
Ingrediënten:
- Flanksteak van The Meatboys
- Olijfolie
- 2 Chilipeper fijngesneden
- 8 Knoflooktenen fijngesneden
- 1tl Uienpoeder
- 1 Limoen geperst
- Bosje koriander
- Bosje peterselie
- Halve ui fijngesneden
- 2el Gemixte Italiaanse kruiden
- Scheut rodewijn azijn of appelcider azijn
- Genoeg groente voor 4 personen
- Peper en zout
Wat moet je doen?
- Maak de flanksteak schoon. Snijd overtollig vet weg en verwijder eventueel silverskin. Maak een marinade van olijfolie, chilipeper, knoflook, uienpoeder, limoen en zout. Laat dit minstens een uur staan en op kamertemperatuur komen of zet het een nacht in de koelkast.
- Snij de groente voor de spiesen in grove stukken. Spies ze in een mooi kleurrijke combinatie. Zet ze in de olie en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de chimichurri door (vooral naar smaak) olijfolie, zijn, koriander, peterselie, fijngesneden ui, italiaanse kruiden, knoflook, peper en zout te mengen.
- Steek de kamado aan naar 250 graden om direct te bereiden.
- Wanneer de flanksteak op kamertemperatuur is kun je deze grillen. Afhankelijk van de dikte zal het een korte bereidingstijd zijn om de flanksteak juist te bereiden. Gebruik een kernthermometer om zeker te zijn. Richt op 50-53 graden en laat daarna rusten. Wanneer de flanksteak aan het grillen is kun je de spiesen ook op het rooster leggen. Het vlees gaat rusten en je maakt de groente af.
- Wanneer de groente klaar is snijd je het vlees haaks op de draad in mooie plakjes, leg je de spiesen er naast en kun je de chimichurri royaal verdelen over de flanksteak en de groentespiesen.