Aziatische Black Tiger Noedel Bowl
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
- Meatboys kamado
- Dutch oven of soeppan
Ingrediënten:
- Black tiger gamba’s
- Pak glas noedels
- 1 Ei p.p.
- 1 Blik kokosmelk
- 2l Groentebouillon
- Pak shiitake in 1/4e gesneden
- 1 Grote winterpeen geraspt
- 3el Gele currypasta
- Geraspte verse gember naar smaak
- 3el Sojasaus
- Sesamzaadjes geroosterd
- 1 Bosui in slices
- 2 Tenen knoflook
- Zout en peper
- Olijfolie
- Limoen
Wat moet je doen?
- Maak de gamba’s schoon door het darmkanaal te verwijderen.
- Rasp de gember en snijd de groenten.
- Steek de kamado aan en maak klaar voor direct grillen rond 220-250 graden.
- Verhit een ruime soeppan op het fornuis (of een Dutch oven op de kamado) en bak gember en knoflook kort. Voeg daarna de shiitake, currypasta, sojasaus, de kokosmelk en de bouillon toe. Roer en breng langzaam aan de kook. Wanneer het begint te koken draai je het vuur zacht.
- Kook ondertussen de eitjes 6,5-7 minuut.
- Grill de gamba’s circa 3 minuten per kant. Ze hebben verder niets nodig qua kruiden doordat ze straks door de soep worden gehaald. Pak de black tiger gamba’s in in aluminiumfolie en maak nu de soep klaar.
- Voeg noedels en de de geraspte wortel toe en laat dit rustig koken totdat de noedels gaar zijn. Proef! Je kunt meer smaakmakers nu toevoegen indien nodig.
- Pak er mooie diepe borden bij, vul ze met de soep, leg er een mooie black tiger gamba in, garneer met een schijfje limoen, bosui en de sesamzaadjes!