Aziatische Surf & Turf
Ingrediënten:
- Black Tiger Prawns
- 1 Rode peper
- 3 Knoflooktenen
- 3el suiker
- 3el vissaus
- 3el sojasaus
- 3el sesamolie
- Argentijnse of Uruguayaanse Rib-Eye
- 1 lemongrass
- 2cm geraspte gember
- 2el sesamolie
- 1tl chili pasta
Bereiden:
Marinade maken voor garnalen door de volgende ingrediënten te mengen: 1 rode peper, 3 knoflookteentjes, 3el suiker, 3el vissaus 3el sojasaus en 3el sesamolie. Vergeet niet de schel er af te pellen, maar laat kop en staart zitten. Je kunt ook het darmkanaal nu verwijderen indien nodig.
Marinade maken voor de ribeye door de volgende ingrediënten te mengen: 1 lemongrass fijn snijden, 2cm gember raspen, 2el sesamolie en 2tl Chilipasta.
Laat de garnalen en de ribeye minstens een paar uur marineren. Indien mogelijk een nachtje. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat gebruiken.
De ribeye gaan we reversed sear bereiden. Indirect op een graad of 130 tot een kern van 46 graden en dan inpakken en afgrillen tot 54 graden kern. Wanneer de ribeye een graad of 40 is kun je de rijst alvast koken. Wanneer het vlees is ingepakt stook je de barbecue op naar 250 graden. Grill de ribeye dus af, grill de garnalen 2 minuten per kant alsook de paksoi in hele stengels. Laat het vlees een paar minuten rusten en plate alles op een mooie plank/schaal om er één geheel van te maken. Wat sojasaus, koriander, mangochutney, limoenpartjes, chilisaus een Aziatisch biertje en eetstokjes erbij en het feest is compleet. Eet smakelijk!
