• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9

AANBIEDING → Verse botermalse ossenhaas 1,2 kg uit Argentinië € 49⏳

Bestel nu

Basisrecept Beefhammer

Aantal personen: 8

Voorbereiding: 30 minuten

Kooktijd: 480 minuten 

Benodigdheden:
Meatboys kamado
– Rookhout geschikt voor rund
– Aluminiumfolie of butchers paper
Kernthermometer
– Lekbak

Ingrediënten:

Wat moet je doen?

  • Dit is meer dan een goed basisrecept om een mooie beefhammer te kunnen bereiden. Een prachtig stuk runderschenkel waarmee je iedere show steelt. Je kan zelf experimenteren met rookhout, kruidencombinaties, maar bijvoorbeeld ook injecteren van het vlees. 
  • Maak de beefhammer schoon. Grote stukken vet en silverskin snijd je weg. Maak de barbecue klaar op 100-110 graden indirect. Olie de beefhammer in en zet royaal in de kruidenrub. Plaats voldoende rookhout in de kamado. Ik koos voor 3 grote chunks van whiskyvat. Plaats een lekbak met een flinke scheut water onder het rooster en ze de beefhammer in de kamado. Het kan een uitdaging zijn om je deksel dicht te krijgen aangezien de hammer een erg hoog product is. Met wat passen en meten krijg je de bovenkant van het bot mooi tot in de topvent. Past het niet, zaag dan een stuk van het bot af. 
  • Laat de beefhammer circa 1,5-2uur roken. Indien de bark nog niet mooi hard en droog is kun je de runderschenkel nog even laten staan. Pak het vlees samen met de roomboter in met de aluminiumfolie/butchers paper en prik de thermometer goed in het dikste deel van de beefhammer. De barbecue mag nu naar 140-150 graden. Laat een aantal uur garen tot de kerntemperatuur van van de beefhammer op 94-97 graden is. Test met een sateprikker of het vlees boterzacht is. 
  • Laat het vlees een half uurtje rusten voordat je het uit elkaar trekt met twee vorken of speciale klauwen. Eet smakelijk. 
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)