• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,3 | 95% raadt ons aan

Verse Ribeye deal | 35% korting!

Bestel nu
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Bavette Pinwheels

Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 – 6

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • Gietijzeren plancha of pan
  • Kernthermometer
  • Rookhout
  • Slagerstouw
  • Slagers hamer (geen must)
  • Fileer mes
  • Saus kwast

Ingrediënten:

  • Bavette ca. 900 gr. of Flank steak ca 1,2 kg
  • Pesto mayonaise
  • Mozzarella kaas plakken
  • Rucola
  • Bbq rub ca. 1 eetlepel
  • Zwarte peper versgemalen

Voorbereiding:

  • Haal de Bavette uit de verpakking, dep droog en snijd eventuele loshangende delen of dikke stukken vet voorzichtig weg.
  • Leg de Bavette plat neer en snijd met een scherp (fileer) mes het vlees voorzichtig in de dikte van
    het vlees in terwijl je je andere hand op het vlees legt. Nadat je een snee hebt gemaakt vouw je het
    vlees een stukje open en dan snij je met het mes richting de zijkanten totdat je het hele stuk kan
    open vouwen. Let steeds goed op dat je niet door het vlees heen snijd naar de boven en onderkant
    en zorg ervoor dat de 2 helften allebei ongeveer even dik zijn.
  • Eenmaal opengeklapt pak je de slagers hamer of de achterkant van een steelpan en sla je
    voorzichtig vanuit het midden naar de zijkanten toe op het vlees zodat het overal even dik is.
  • Bestrooi de Bavette met versgemalen peper en smeer vervolgens met een saus kwast een laagje
    pesto mayonaise op het vlees. Dan beleg je het met mozzarella plakken (geraspte kan ook) en daarop
    leg je een paar handjes rucola. Laat rondom een stuk open zodat de vulling er niet uit gaat bij het
    oprollen.
  • Rol de belegde Bavette voorzichtig en gelijkmatig op.
  • Knip of snijd ca. 8 stukjes slagerstouw van ongeveer de lengte van de Bavette rol en schuif die onder
    de rol waarbij je vanuit het midden 2 keer naar de buitenkanten toe werkt. Verdeel de touwtjes zo
    dat er ongeveer 4 á 5 cm tussen zit.
  • Leg bij elk touwtje een knoop door eerst 2 of 3 keer te wikkelen en daarna de knoop aan te trekken.
    Snijd vervolgens tussen de touwtjes door met een scherp mes.
  • Bestrooi de pinwheels rondom nog licht met je favoriete BBQ rub.
  • Stook de BBQ op en ga voor een indirecte bereiding bij een temperatuur van ca. 120 °C
  • Als je gaat voor het afgrillen op dezelfde BBQ dan laat je meteen een gietijzeren plancha of pan mee
    verwarmen in de BBQ, zet deze direct en zo dicht mogelijk boven de kolen zodat die goed heet kan
    worden!

    Bereiding:
  • Zodra de bbq op temperatuur is leg je een blokje rookhout of een handje rookchips tussen de kolen.
  • Steek een kernthermometer in het dikste deel van één of meerdere Bavette pinwheels en leg ze
    indirect op het rooster. Sluit de deksel van de BBQ.
  • Als de kerntemperatuur ongeveer 40 °C is dan kunnen de pinwheels op de hete plancha of in de pan worden gelegd om een lekker korstje aan de buitenkant te geven. Draai de pinwheels na een paar minuten om zodra er een mooie korst op is gekomen.
  • De kaas die er iets uitgelopen is tijdens het roken word nu ook mooi krokant gebakken op het hete
    gietijzer, heerlijk!
  • Als de kerntemperatuur 52 °C is kunnen de pinwheels eraf en laat je ze lichtjes afgedekt onder een
    stukje aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • Tijd om te genieten, eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)