• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde dag geleverd in NL*
  • Levering in NL tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Bavette rollade met carpaccio vulling

Voorbereiding: 30 minuten 
Bereidingstijd: 1 uur
Aantal personen: 8

Wat heb je nodig?

(Kamado) Bbq
Kernthermometer 
Slagerstouw 
Blokje rookhout 

Ingrediënten:

Bavette ca. 2 kg grainfed Angus 
Truffelmayonaise 4 el.
Rucola 3 handjes
Zongedroogde tomaten 4 el
Pijnboompitten geroosterd 3 el 
Grana Padano geraspte kaas 4 el
Rozemarijn 3 takjes
Bbq rub 0.5 el

Voorbereiding:

Snijd eventuele loshangende stukjes vlees en vet van de bavette weg. Eventuele dikkere stukken vet kun je wegsnijden maar er mag zeker wel iets blijven zitten, dit smelt deels weg en geeft smaak. Leg de bavette in de breedte voor je neer zodat je de draad van het vlees van je af ziet lopen. Snijd nu de bavette voorzichtig met steeds kleine sneetjes in tot net voor het einde zodat je deze kan openklappen. Laat rondom de vulling een centimeter of 3 vlees over. Verdeel eerst de truffelmayonaise, dan de rucola, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en als laatste de Grana Padana geraspte kaas over het vlees. Rol nu gelijkmatig het vlees op waarbij de draad van het vlees uiteindelijk in de lengte van de rollade moet lopen. Leg de takjes rozemarijn bovenop de rollade en bind het geheel op met slagerstouw, ca elke 5 cm een touwtje is voldoende. Als laatste bestrooi je de rollade rondom lichtjes met je favoriete bbq rub.

Bereiding:

Maak de bbq klaar voor indirecte bereiding op een temperatuur van 150 tot 170 °C. Voeg een blokje rookhout toe aan de kolen, leg de bavette rollade op het rooster (indirect) en plaats een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees. Bij een kerntemperatuur van 50 tot 54 °C kan de rollade van het rooster om te rusten.(Kooktijd ca. 1 uur) Verwijder meteen de touwtjes, zo blijft de korst beter intact. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd daarna in mooie plakken. Serveer met bijvoorbeeld een gepofte aardappel en een salade met o.a. de ingrediënten van de vulling die in de rollade zit.
Eet smakelijk!

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!