Bavette rollade met carpaccio vulling
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Aantal personen: 8
Wat heb je nodig?
(Kamado) Bbq
Kernthermometer
Slagerstouw
Blokje rookhout
Ingrediënten:
Bavette ca. 2 kg grainfed Angus
Truffelmayonaise 4 el.
Rucola 3 handjes
Zongedroogde tomaten 4 el
Pijnboompitten geroosterd 3 el
Grana Padano geraspte kaas 4 el
Rozemarijn 3 takjes
Bbq rub 0.5 el
Voorbereiding:
Snijd eventuele loshangende stukjes vlees en vet van de bavette weg. Eventuele dikkere stukken vet kun je wegsnijden maar er mag zeker wel iets blijven zitten, dit smelt deels weg en geeft smaak. Leg de bavette in de breedte voor je neer zodat je de draad van het vlees van je af ziet lopen. Snijd nu de bavette voorzichtig met steeds kleine sneetjes in tot net voor het einde zodat je deze kan openklappen. Laat rondom de vulling een centimeter of 3 vlees over. Verdeel eerst de truffelmayonaise, dan de rucola, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en als laatste de Grana Padana geraspte kaas over het vlees. Rol nu gelijkmatig het vlees op waarbij de draad van het vlees uiteindelijk in de lengte van de rollade moet lopen. Leg de takjes rozemarijn bovenop de rollade en bind het geheel op met slagerstouw, ca elke 5 cm een touwtje is voldoende. Als laatste bestrooi je de rollade rondom lichtjes met je favoriete bbq rub.
Bereiding:
Maak de bbq klaar voor indirecte bereiding op een temperatuur van 150 tot 170 °C. Voeg een blokje rookhout toe aan de kolen, leg de bavette rollade op het rooster (indirect) en plaats een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees. Bij een kerntemperatuur van 50 tot 54 °C kan de rollade van het rooster om te rusten.(Kooktijd ca. 1 uur) Verwijder meteen de touwtjes, zo blijft de korst beter intact. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd daarna in mooie plakken. Serveer met bijvoorbeeld een gepofte aardappel en een salade met o.a. de ingrediënten van de vulling die in de rollade zit.
Eet smakelijk!
