• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

39% korting op botermalse ossenhaas! ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Vlees voor de feestdagen
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Bigger Better Bastard’s Beef Bourguignon (BBBBB)

Aantal personen: 4

Voorbereiding: 30 minuten

Kooktijd: 3-5 uur

Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Grote Dutch oven

Ingrediënten:

  • 1 tot 1,5kg Sukade van de The Meatboys
  • 200gr Bacon
  • 5 Knoflooktenen, fijn gesneden
  • 2 Gele ui, fijn gesneden
  • 2 Grote wortels, in kleine stukken
  • Paar takjes verse tijm
  • 3 Laurierblad
  • Half kopje bloem
  • Halve fles rode wijn
  • 1l Runderbouillon
  • 2el Tomatenpuree
  • Bakje champignons, in vieren gesneden
  • Lente-ui, in kleine ringen
  • Handje peterselie, fijn gesneden
  • Olijfolie
  • Klontje boter
  • Zout en peper

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de kamado op 250 graden, voor directe bereiding. 
  2. Snijd de sukade in grove stukken, dep droog, zet royaal in zout-peper en rol ze lekker door de bloem.
  3. Bak de bacon in de Dutch oven op de barbecue. Wanneer ze goed gekleurd zijn haal je ze uit de pan en zet je ze apart. Bak de stukken sukade nu in het vet van de bacon. Mocht er te weinig vet in de pan zitten dan kun je wat boter toevoegen in de pan. Bak rondom bruin aan. Kleur is smaak! Haal uit de pan en zet apart.
  4. Bak in dezelfde pan de ui een minuut of drie. Voeg hierna de knoflook toe, roer goed door. Wanneer de knoflook kleurt mag de tomatenpuree erbij. Bak dit geheel weer een paar minuten. Mocht het te droog worden kan er een scheutje water bij worden gegooid. Voeg een handje bloem toe en bak twee minuten mee. Blijf roeren! De temperatuur van de kamado moet nu omlaag, zet de schuiven bijna dicht. We gaan makken op een temperatuur van 120-150 graden. Geef het de tijd, ga ondertussen verder bij de volgende stap.
  5. Tijd voor vloeistof! Voeg de rode wijn en drie kwart van de bouillon toe. Schraap alles van de bodem en voeg de sukade en de bacon toe. Ook de tijm en laurier mogen erbij. Roer goed door. Als de sukade volledig onder gedompeld is dan kan het deksel erop. Mocht dit niet het geval zijn, voeg dan nog wat runderbouillon toe.
  6. Laat alles rustig garen. Dit kan 2,5-3 uur duren. Ieder uurtje even gluren of de sukade nog onder staat.
  7. Wanneer de sukade bijna klaar is (proef na 2,5 uur!) brengen we hem nog wat meer op smaak met zout/peper (indien nodig). Mocht er vet op de top drijven dan zou ik dit even wegscheppen. Indien de saus te dun is kun je nog even zonder deksel verder garen zodat de saus wat indikt. 
  8. Voor het vervolg moet je even het fornuis aanslingeren. Verwarm olie in grote pan en bak de lente-ui hot and fast voor ongeveer 2 minuten. Zet aan de kant ter garnering. Bak in dezelfde pan de champignons. Ze mogen goed kleuren, want ook hier is kleur weer smaak. 
  9. Haal nu de Beef Bourguignon van de kamado, roer de champignons door en garneer met de lente-ui en peterselie. Ik serveerde het met rijst, maar lekker brood of aardappelpuree kan ook. Smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)
Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)