Black (egg) angus burger met gekarameliseerde rode ui
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys skillet
Ingrediënten:
- 2 Black angus burgers
- 2 Burger buns
- 2 Eieren
- 2 Plakken cheddar
- 2 Plakken jonge kaas
- 1 Rode ui
- 4 Plakken bacon
- 1el Bastard suiker
- 1 Klontje roomboter
- 4 Blaadjes botersla
- NoRubbish Pink Devil barbecuesaus
- NoRubbish The Boost
Wat moet je doen?
- Je kunt deze burger in de pan/skillet, op het rooster of op een plancha maken. Ik koos voor de plancha versie. Maar het komt op hetzelfde neer. Steek de barbecue aan tot circa 180 graden direct.
- Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en plaats deze in de skillet met een klontje roomboter op het rooster. Laat dit rustig bakken en voeg de bastard suiker en The Boost toe. Roer goed door tot het volledig gekarameliseerd is. Zet opzij tot nader gebruik.
- Was de sla en snijd de buns alvast open. Bak de bacon lekker knapperig op het rooster.
- Grill of bak de burger en druk ze direct een klein beetje plat zodat het vet een krokant korstje op de burger kan vormen. Zodra je de burger flipt leg je de kaas er op. Eerst de jonge kaas en daarna de cheddar.
- Bak de eieren in een andere skillet, op de plancha of even binnen in een pannetje.
- Voordat je alles op het broodje stapelt is het lekker om de bun nog even met de binnenzijdes op het rooster of in de vette pan te bakken.
- Beleg als volgt: bun, saus, sla, burger, jonge kaas, cheddar, ui, bacon, ei, saus, nogmaals ui en sluit af met het broodje.
Bestel nu deze heerlijke black angus burgers bij The Meat Boys. https://www.themeatboys.nl/product/black-angus-burgers-4x-180-gr/
Kijk ook eens bij ons vis assortiment! Wij hebben sinds kort ons assortiment uitgebreid met Argentijnse garnalen. Super lekker en makkelijk te bereiden.