• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

39% korting op botermalse ribeye! v.a. 1,7 kg voor maar €55,- ! ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Broodje gerookt buikspek

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: ca. 2 uur en 15 minuten
Aantal personen: 8 +

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • Kernthermometer
  • Rookhout
  • Aluminumfolie
  • Sauskwast
  • Scherp (uitbeen) mes
  • Weckpot
  • Steelpan

Ingrediënten:

  • Buikspek ca. 1,5 kg
  • BBQ rub
  • Ketjap manis
  • Sweet chili saus
  • Honing
  • Rode ui 2 stuks
  • Witte wijnazijn / appelazijn
  • Suiker
  • Zout
  • Zwarte peperkorrels
  • Steranijs
  • Pistolets wit
  • Komkommer
  • Veldsla
  • BBQ saus

Voorbereiding:

  • Steek de BBQ aan en richt deze in voor indirecte bereiding bij een temperatuur van 110/120 °C.
  • Haal het Buikspek uit de verpakking, dep droog en verwijder eventuele loshangende stukken vlees
    of vet.
  • Snijd de vetkant kruislings in, snijd hierbij niet in het vlees maar alleen door het vet.
  • Optioneel kun je het buikspek in 2 stukken verdelen zodat het makkelijker op een wat kleiner
    rooster past.
  • Bestrooi het buikspek rondom met je favoriete BBQ rub en druk dit goed aan met je hand. Wacht
    ongeveer een kwartiertje voordat je het vlees op de BBQ legt waarbij je ziet dat het vlees wat vochtig
    zal worden aan de buitenkant.
  • Tijd om alvast wat ingelegde ui te maken. Snijd hiervoor 2 rode uien in ringen of halve ringen en
    breng in een steelpan 200 ml water met 200 ml witte wijnazijn/ of appelazijn aan de kook.
  • Doe er meteen een flinke eetlepel suiker bij en roer totdat de suiker is opgelost. Wanneer het begint
    te koken kan het meteen van de warmtebron afgehaald worden. Voeg er nog een klein handje zwarte
    peperkorrels en 1 steranijs aan toe.
  • Doe de gesneden ui in een weckpot en giet het hete azijn-water mengsel er bovenop. Sluit de deksel
    en laat afkoelen.

Bereiding:

  • Als de BBQ op temperatuur is leg je 1 grote of 2 kleine chunks van je favoriete rookhout tussen de
    kolen en leg je het buikspek indirect op het rooster. Plaats een kernthermometer in het dikste deel
    van het vlees en sluit de deksel.
  • Ondertussen maak je een saus om het buikspek straks 2 keer mee af te lakken. Doe hiervoor 2 delen
    sweet chilisaus, 1 deel Ketjap Manis en 1 deel honing in een schaaltje en roer goed door.
  • Snijd alvast van een komkommer lange dunne repen, gebruik hiervoor een mandoline als je deze
    hebt.
  • Als het buikspek een kerntemperatuur heeft van ca. 50 °C dan is het tijd om het in te pakken in
    aluminumfolie. Hierdoor versnel je het garingsproces en zul je een zachter eindresultaat bereiken.
  • Bij een kerntemperatuur van 65 °C haal je het buikspek voorzichtig uit de folie en smeer je het
    meteen voor de eerste keer in met de saus. Sluit de deksel.
  • Na 15 minuten smeer je het buikspek nog een keer helemaal in met de saus en sluit je daarna weer
    de deksel van de BBQ.
  • Als het buikspek een kerntemperatuur van 75 °C kan het buikspek van de BBQ gehaald worden. Leg
    er een stuk aluminiumfolie overheen en laat op kamertemperatuur minmaal 15 minuten rusten.
  • Tijd om de broodjes op te maken. Snijd de pistolets alvast doormidden en zet de ingelegde ui,
    komkommer, sla en BBQ saus klaar.
  • Als het buikspek heeft gerust snijd je het in mooie plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Leg op elke onderkant van de pistolets een handje sla.
  • Vervolgens 2 tot 4 plakken van het buikspek.
  • Schep er 2 eetlepels BBQ saus overheen.
  • Beleg als laatst met een paar plakken komkommer en wat van de ingelegde ui.
  • Heb je nog plakken buikspek over? Deze zijn prima een paar dagen in de koelkast te bewaren of in te
    vriezen voor een volgende keer.
  • Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)