Caveman style diamanthaas met Braziliaanse chimichurri
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Ingrediënten:
– 1 Diamanthaas
– Handje platte peterselie
– Handje koriander
– 2el Oregano
– Sap van 2 limoenen
– 1/5e Zoete meloen
– 2 Knoflooktenen
– Halve chilipeper
– 1tl Gerookte paprika
– 0,5tl Koriander gemalen
– 0,5tl Komijn gemalen
– Zout en peper
– Flinke scheut goede olijfolie
Benodigdheden:
– Barbecue
– Keukenmachine
Wat moet je doen?
1. Steek de barbecue aan en zorg dat deze goed heet wordt. De kolen moeten volledig aan staan, grijs en rood uitstralen.
2. Maak ondertussen de Braziliaanse chimichurri door alle ingrediënten in de keukenmachine te mikken. Ja, ook de meloen. Trust me. Je kunt eventueel meer meloen toevoegen als je iets minder pit wil.
3. Snij stukjes vet van de diamanthaas af. Dep het vlees goed droog.
4. Blaas zo veel mogelijk as van de kolen en leg de diamanthaas boven op de kolen. Zorg dat het vlees volledig rondom lekker dicht schroeit voor die echt oersmaak. Je doet dit door het vlees na 2 minuten steeds een kwartslag te draaien met een lange tang.
5. OPGELET! Draag handschoenen en pas op voor steekvlammen wanneer je er voor kiest om de barbecue dicht en weer open te doen.
6. Laat het vlees 5 minuten rusten. Snij dun, haaks op de draad aan. Serveer het vlees in plakjes met de chimichurri.


