Cheesesteak sandwich
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Wat heb je nodig?
- BBQ of elektrische plancha
- Gietijzeren plancha
- Grote spatel
Ingrediënten:
- Ribeye geportioneerd 250 gram
- BBQ rub
- Witte (Turkse) puntjes 2 stuks
- Witte ui. 2 medium grote
- Groene paprika. 1 grote
- Geraspte kaas. Ca. 150 gram
- Roomboter
- Peper en zout
- Bieslook of cress (optioneel als garnering)
Voorbereiding:
- Leg de Ribeye een half uurtje voor bereiding in de vriezer.
- Stook de BBQ of Plancha op naar ca. 180°C directe hitte.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de uien in halve ringen, giet er wat olijfolie overheen en
bestrooi met versgemalen peper en zout. - Als de Ribeye licht aangevroren is kun je deze gemakelijk in mooie dunne plakjes snijden.
- Bestrooi de plakjes Ribeye rondom met je favoriete BBQ rub.
Bereiding: - Als de BBQ of plancha op temperatuur is dan toast je eerst de binnenkant van de witte puntjes met
wat roomboter op de plaat. - Grill dan de paprika en de ui op de plaat tot deze zacht en gekarameliseerd zijn. Keer regelmatig om
met een spatel. - Grill ook de plakjes Ribeye op de plaat tot deze een mooie korst hebben. Een paar minuten is
genoeg. - Schep nu de paprika en ui bij de Ribeye en verdeel in 2 stroken in het formaat van de broodjes.
- Verdeel nu de kaas erover en schep het er ook wat doorheen.
- Zodra de kaas gesmolten is leg je de broodjes ondersteboven er overheen en keer je met de spatel
alles om. - Maak de cheesesteak sandwich af met wat fijngesneden bieslook of wat cress.
- Eet smakelijk!
