Cheesy longhaas pasta
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
Ingrediënten:
- Longhaas
- Gevulde pasta (vb. blauwe kaas/walnoot)
- Shiitake
- Zongedroogde tomaatjes
- Handje gekruimelde gorgonzola
- Handje parmezaanse kaas
- 200gr boter
- 200ml slagroom of vette room
- Knoflookpoeder
- Zout en peper
- Handje peterselie
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan voor direct grillen 250-300 graden.
- Maak eerst de saus. Deze kun je later weer opwarmen. Smelt de boter in een pannetje, voeg langzaam de room toe en blijf roeren. Voeg de kazen en de knoflookpoeder toe. Blijf roeren en laat een paar minuten langzaam koken tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met de hoeveelheid kaas.
- Snijd de longhaas in een steak van 1,5-2cm. In het midden loopt een zeen. Dit is taai en kun je niet eten. Laat de zeen gerust zitten bij het grillen. Achteraf kun je deze er nog uit snijden tijdens het eten. Longhaas leent zich perfect om ook als steak te eten! Kruid de steak met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen. Maak de shiitake schoon.
- Grill de steak medium-rare. Je kunt een thermometer gebruiken, maar bij een steak van 1,5-2cm kun je ook 1,5 minuut per kant grillen op 250-300 graden. Gebruik je een thermometer haal je vlees er dan af bij 48-50 graden. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Grill ondertussen ook de shiitake in 5 minuten beetgaar. Blijf deze draaien tijdens het grillen.
- Kook de pasta volgens verpakking en snijdt ondertussen de peterselie fijn en de zongedroogde tomaten in kwartjes. Verwarm de saus.
- Serveer alles bij elkaar op een diep bord en presenteer het gerecht met wat van de saus over de steak en de pasta. Garneer met peterselie en de tomaat.