Chorizo bladerdeeg broodjes
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal personen: 4 personen
Wat heb je nodig?
Bbq
Bakpapier
Keukenkwast
Fijne rasp
Ingrediënten:
Chorizo worstjes 5 stuks
Bladerdeeg 6 velletjes
1 geklutst ei
1 beschuitje
1 limoen
Sesamzaadjes
(Gerookt)paprikapoeder
Voorbereiding:
* Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer zodat deze kunnen ontdooien. Snijd de chorizo worsten open en doe de inhoud in een ruime kom. Meng met een geklutst ei, een fijn geknepen beschuitje en de zest van 1 limoen.
* Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg, leg het aan de voorkant van het plakjes en houd aan de zijkanten een rand open. Smeer het overige bladerdeeg in met geklutst ei en rol voorzichtig op. Smeer ook nog wat ei op het deel waar je mee oprolt.
* Met een vork duw je de overgang nog wat aan en dan snijd je de rolletjes doormidden. Leg op een bakpapier en smeer de bovenkanten in met ei. Maak met een scherp mes een paar strepen in het deeg en strooi wat (gerookt) paprikapoeder en sesamzaadjes over de rolletjes. Zet een half uurtje in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan de bbq aangestoken worden, ga voor een temperatuur van 180 °C bij een indirecte opstelling.
Bereiding:
Leg de rolletjes op het bakpapier op het rooster indirect en laat ca. 25 minuten garen totdat het deeg een mooie bruine kleur heeft.
Serveertip: Maak een lekkere dip van 200 ml yoghurt of kwark gemengd met een eetlepel van je favoriete bbq kruiden en een eetlepel honing.
Eet smakelijk!