Choripán zoals ze hem alleen in Argentinië maken
Aantal personen: 1-3
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
Ingrediënten:
- 3 Argentijnse chorizoworsten
- Verse harde broodjes
- Rode peper
- Gele paprika
- Groene paprika
- Rode ui
- Rijpe vlezige tomaat
- Verse peterselie
- Verse koriander
- Limoensap van 1 limoen
- Je beste olijfolie
- Zout en peper
- Aardappelfrietchips
Wat moet je doen?
- Maak de barbecue klaar om direct te grillen op circa 220 graden.
- Snij de rode peper, de paprika’s en de ui in zeer kleine stukjes. De tomaat mag ik mooie blokjes gesneden worden en hak de verse kruiden. Pers de limoen uit.
- Meng de groentes met de limoensap (doe dit naar smaak), een scheut goede olijfolie, de verse kruiden en voeg zout en peper toe. Roer goed door en laat staan tot nader gebruik.
- Grill de chorizo worsten lekker krokant en draai regelmatig.
- Haal ze van de barbecue en snijd ze aan de holle kan net niet helemaal door. Vouw ze open, leg ze op het opengesneden broodje en top de chorizo af met de heerlijke saus die je hebt gemaakt.
- Voor dat extra knapperige mondgevoel kun je boven op de saus nog wat van de frietchipjes leggen! Geniet van je Choripán!