Comfort food Diamanthaas
Aantal personen: 2-3
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys gietijzeren pan (large)
– Kernthermometer
Ingrediënten:
- 2 Diamanthaas
- Mayonaise
- Bakje gemixte champignons
- 1 Gele ui
- 3 Eieren
- Ciabatta brood
- Zout en peper
- Rozemarijn takje
- Olijfolie
Wat moet je doen?
- Laat de diamanthaas op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan op 180 graden, direct.
- Kwast de diamanthaas in met mayonaise, zout en peper. Snijd de champignons en ui grof.
- Verwarm het gietijzer, voeg olie toe en bak de champignons en ui. Grill ondertussen de diamanthaas aan alle zijdes tot een kern van 50 graden is bereikt. Blijf roeren in de pan en voeg een takje rozemarijn toe.
- Wanneer de champignons bijna gaar zijn tik je er 3 eitjes bij. Bak rustig door. Hier moet je zelf even spelen met de warmte en waar je de pan op het rooster plaatst.
- Snijd de diamanthaas haaks op de draad in mooie plakken van een 0,5-1cm dik en plaats deze mooie geportioneerd in de gietijzeren pan.
- Zet de pan weg. Het gietijzer zorgt er voor dat het eten warm blijft.
- Snijd de ciabatta in goede slices en bak ze nog even kort op de grill.
- Serveer alles samen en geniet!