Dikke Rib-Eye reverse sear gegaard
Ingrediënten:
- Argentijnse of Uruguayaanse Rib Eye
- Rode puntparika’s
- Knoflook
- Traditionele Chimichurri
Ribeye:
1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en rub royaal met grof zout.
2. Maak de bbq klaar op 140 graden indirect.
3. Gaar de steak tot 40 graden kern, pak in in aluminiumfolie en laat de thermometer zitten zodat je leert wat het met je vlees doet.
4. Stook de bbq op tot minstens 250 graden om direct te grillen. Als je een gietijzeren rooster hebt dan is dit het moment!
5. Voor een mooi medium rare resultaat grill je de ribeye tot 50-52 graden en laat je het vlees rusten.
6. Snij tegen de draad in tot mooie lapjes vlees.
Gegrilde paprika:
1. Olie de rode paprika
2. Hak knoflook fijn en wrijf de paprika hier mee in.
3. Leg ze ongeveer 2 minuten per kant op het gietijzer naast het vlees.
Gepofte knoflook:
1. Leg ongeveer 5-10 minuten een bol knoflook tussen de kolen.
2. Haal van tussen de kolen en snij doormidden.
3. Knijp uit over het vlees en de paprika.
