• Voor 11:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100,-
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

OSSENHAAS AANBIEDING⏳

Bestel nu
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Dikke Ribeye met gegrilde bloemkool

Aantal personen: 2
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:

– Meatboys kamado

– Sauspan voor op bbq of fornuis

– Meatboys thermometer

Ingrediënten:

  • 2 Ribeye steaks
  • 1 Bloemkool
  • NoRubbish sunny stuff voor op de bloemkool
  • 150 gr (room)boter
  • 150 ml verse slagroom
  • 150 ml melk
  • Bloem
  • 2 tenen knoflook
  • Handje verse tijm
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Handje (geroosterde) amandelen
  • Stengeltje peterselie
  • rub voor de ribeye

Wat moet je doen?

  1. Steek de barbecue aan op 220-250 graden (direct). Snijd twee mooie ribeye steaks. Snijd van de bloemkool twee mooie dikke plakken.
  2. Kook de bloemkool 10 minuten in gezouten water.
  3. Rub de bloemkool in de sunny stuff en zet je ribeye, indien gewenst, ook in de rub.
  4. Maak de saus door de boter te smelten op laag vuur in een sauspannetje, voeg fijngesneden knoflook en de tijm toe. Voeg in kleine hoeveelheden afwisselend in gelijke porties melk en slagroom toe. Blijf roeren en voeg kleine hoeveelheden bloem toe zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Grill de bloemkool circa 2x 10 minuten op beide kanten, maar roteer deze wel een kwartslag iedere 5 minuten zodat de bloemkool goede grillstrepen krijgt (is smaak!).
  6. Na de eerste 10 minuten van de bloemkool mogen de ribeyes op de grill. Gebruik een thermometer zodat je de perfect gewenste garing krijgt. Ik koos voor 51 graden (medium-rare). De grilltijd van de ribeye komt op circa 2-3 minuten per kant indien de ribeye 2-2,5cm is.
  7. Laat de ribeye 5 minuten losjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd de ribeye in mooie dunne plakken of snijd tegendraads doormidden. Serveer samen met de bloemkool, saus, amandelen en wat peterselie.
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)