Dikke Ribeye met gegrilde bloemkool
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Sauspan voor op bbq of fornuis
– Meatboys thermometer
Ingrediënten:
- 2 Ribeye steaks
- 1 Bloemkool
- NoRubbish sunny stuff voor op de bloemkool
- 150 gr (room)boter
- 150 ml verse slagroom
- 150 ml melk
- Bloem
- 2 tenen knoflook
- Handje verse tijm
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- Handje (geroosterde) amandelen
- Stengeltje peterselie
- rub voor de ribeye
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan op 220-250 graden (direct). Snijd twee mooie ribeye steaks. Snijd van de bloemkool twee mooie dikke plakken.
- Kook de bloemkool 10 minuten in gezouten water.
- Rub de bloemkool in de sunny stuff en zet je ribeye, indien gewenst, ook in de rub.
- Maak de saus door de boter te smelten op laag vuur in een sauspannetje, voeg fijngesneden knoflook en de tijm toe. Voeg in kleine hoeveelheden afwisselend in gelijke porties melk en slagroom toe. Blijf roeren en voeg kleine hoeveelheden bloem toe zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Grill de bloemkool circa 2x 10 minuten op beide kanten, maar roteer deze wel een kwartslag iedere 5 minuten zodat de bloemkool goede grillstrepen krijgt (is smaak!).
- Na de eerste 10 minuten van de bloemkool mogen de ribeyes op de grill. Gebruik een thermometer zodat je de perfect gewenste garing krijgt. Ik koos voor 51 graden (medium-rare). De grilltijd van de ribeye komt op circa 2-3 minuten per kant indien de ribeye 2-2,5cm is.
- Laat de ribeye 5 minuten losjes rusten onder aluminiumfolie. Snijd de ribeye in mooie dunne plakken of snijd tegendraads doormidden. Serveer samen met de bloemkool, saus, amandelen en wat peterselie.