• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,1 | 95% raadt ons aan

31% korting op malse hele ossenhaas van 1,2 kg uit Uruguay ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Entrecote met champignonroomsaus

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • (Gietijzeren) koekenpan
  • Gietijzeren (halve maan) rooster (optioneel)
  • Gaspit of (grote) extra BBQ
  • Kernthermometer
  • Rookhout (kleine chunk of handje chips)
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten:

  • Entrecote geportioneerd 200 gram 3 stuks
  • BBQ rub
  • Kruidenboter 75 gr
  • Kastanje champignons 250 gr
  • Halve grote ui
  • Slagroom 125 ml
  • Water 100 ml
  • Roomboter 25 gr
  • Knoflook 1 teen
  • Tarwebloem 1 eetlepel
  • Runderbouillon half blokje
  • Olijfolie
  • Platte peterselie

Voorbereiding:

  • Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui fijn.
  • Snijd een half bosje platte peterselie fijn.
  • Snijd een teentje knoflook fijn of rasp deze.
  • Stook de BBQ op en richt deze in met 2 zones, een indirecte en een directe zone.
  • Haal de ontdooide Entrecotes uit de verpakking en dep deze droog.
  • Bestooi de Entrecotes rondom met je favoriete BBQ rub.

Bereiding:

  • Als de BBQ op temperatuur is steek je de kernthermometer in het dikste deel van één van de
    Entrecotes. Leg dan het rookhout tussen de kolen, leg de Entrecotes op het indirecte gedeelte van de
    BBQ bij een temperatuur van rond de 140 °C en sluit de deksel.
  • Ondertussen maak je de champignonroomsaus door eerst de roomboter in de pan te laten smelten.
  • Fruit om middelhoog vuur de ui glazig en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de champignons toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg een eetlepel tarwebloem en een scheutje olijfolie toe en roer goed door.
  • Los een half blokje runderbouillon op in 100 ml gekookt water.
  • Voeg de bouillon en de slagroom toe.
  • Laat de champignonroomsaus op laag vuur indikken tot de gewenste dikte.
  • Voeg als laatste nog de fijngesneden peterselie toe en roer door.
  • Als de Entrecote steaks een kerntemperatuur van 44 °C hebben haal je ze van het rooster en leg je
    ze onder een stuk aluminiumfolie.
  • Stook de BBQ nu op naar 200 °C + .
  • Grill de Entrecote steaks direct boven de houtskool (liefst op een gietijzeren rooster) aan beide
    kanten waarbij je na anderhalve minuut een kwartslag draait en na weer anderhalve minuut de
    steaks omdraait voor een mooi ruitpatroon.
  • Bij een kerntemperatuur van 54 °C haal je de steaks van het rooster en leg je ze onder
    aluminiumfolie te rusten met een klontje kruidenboter er bovenop.
  • Na 5 a 10 minuten trancheer je de Entrecote steaks in mooie plakken en serveer je de
    champignonroomsaus erbij.
  • Maak af met wat peterselie over de saus en wat versgemalen zeezout over de steaks.
  • Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)