Entrecote met tahini saus
Aantal personen: 1
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Skillet voor saus
– Kernthermometer
– Aluminiumfolie
Ingrediënten:
- Geportioneerde entrecote van The Meatboys
- 1el Tahini pasta
- Sap van een halve limoen
- 1tl Sojasaus
- 1tl Rode wijnazijn
- 1tl Suiker
- Zout
Wat moet je doen?
- We serveren onze steaks vaak met zout en peper, chimichurri of een kruidenboter. Tijd voor wat anders. Een saus van tahini geeft een volle, nootachtige smaak hetgeen goed samen gaat met je entrecote. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en steek de kamado aan op 220 graden direct grillen.
- Zet je entrecote in het zout en grill en deze ongeveer 3 minuten per kant totdat er een mooie grillstreep is ontstaan. We mikken op een temperatuur van circa 50 graden. Neem de entrecote van grill en laat hem rusten in aluminiumfolie.
- Voeg de tahini pasta, sojasaus, rode wijnazijn en suiker toe in de skillet en verarm al roerend op de kamado. Laat de saus niet koken. Warm genoeg? Neem van het vuur, proef (voorzichtig!) en voeg limoensap toe naar smaak.
- Serveer met rijst en een frisse salade. Smakelijk!
