Flammkuchen met caveman stijl teres major steak
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 120 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Pizzasteen
– Pizzaschep
Ingrediënten deeg:
- 500gr bloem
- 4gr gedroogd gist
- Flinke snuf zout
- 280ml lauwwarm water
- 3el olijfolie
Ingrediënten topping:
- 1 teres major steak
- 250ml crème fraiche
- 300gr geraspte smeltkaas
- 1 rode ui
- NoRubbish pink revenge saus
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Flammkuchen deeg maken is geen moeilijk klusje. Ik gebruik standaard als handleiding het recept van Rutger Bakt. Mix de ingredienten met een mixer in een kom en kneed het goed door tot je een mooi stevig deeg hebt. Vet een kom in en laat het deeg bedenkt onder een vochtige theedoek anderhalf uur rijzen.
- Maak de barbecue klaar en steek deze maximaal op tot boven 250 graden. Maak de teres major steak schoon, verwijder vlies en overtollig vet. Dep het vlees droog. Blaas het as van de kolen en leg het vlees 4 minuten tussen de kolen. Draai iedere minuut een kwartslag. Haal het vlees uit de barbecue en laat het even rusten.
- Steek de barbecue verder op, Ideaal is tussen 300-350 graden. Afhankelijk van de houtskool en luchtdoorstroom kun je dit bereiken. Zorg ervoor dat je kolenmand goed vol zit. Laat de pizzasteen ook heet worden.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met een roller. Maak het maximaal een halve centimeter dik. Snijd het vlees haaks op de draad in mooie dunne plakken. Besmeer het deeg met crème fraiche, het vlees, rode ui ringen en lekker veel kaas. Vergeet de zout en peper niet.
- Leg de flammkuchen met behulp van de pizzaschep voorzichtig op de pizzasteen en bak deze circa 5-8 minuten. Houdt het goed in gaten!
- Haal de pizza van de barbecue en swirl er nog een lekkere lading pink revenge saus over. Smakelijk!
Bestel nu de teres major steak online bij The Meat Boys