Gegrilde Iberico Secreto met gegrilde ananas salsa
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 4 personen
Wat heb je nodig?
(Kamado) Bbq
Kernthermometer
Ingrediënten:
Iberico Secreto ca. 900 gram (2 stuks)
Ananas (vers of uit blik)
Tomaten (cherry/ snoeptomaatjes)
Rode ui
Limoen
Peper
Zout
Voorbereiding:
Begin met het opstoken van de bbq naar een temperatuur van rond de 200 °C in een directe opstelling. Dan beginnen we met de gegrilde ananas salsa, hiervoor snijd je ca 10 schijven van één centimeter dik of gebruik je 10 schijven uit blik. Dep droog en grill om en om op een heet rooster tot er mooie grillstrepen op staan en er een heerlijke grillsmaak aan de ananas is toegevoegd. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. Snijd ca. 12 tomaatjes in kleine stukjes en snipper een halve rode ui fijn. Meng alles door elkaar in een kom en voeg er de sap van een halve (gegrilde) limoen doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Bereiding:
Haal het (ontdooide) vlees uit de verpakking en dep droog. Bestrooi aan beide kanten met zout. De bbq nog steeds rond de 200 °C, dan kan het vlees op het rooster direct boven de kolen en sluit je de deksel. Na ca. 4 minuten het vlees omdraaien en nog eens ca. 4 minuten grillen met gesloten deksel. Bij een kerntemperatuur van ca. 60 graden in het dikste gedeelte heeft de secreto een medium garing en is het vlees het lekkerst. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en trancheer daarna in mooie dunne plakken. Serveer met de frisse gegrilde ananas salsa. Eet smakelijk!
