Gegrilde langoustines in limoen-chiliboter met frisse kokosrijstsalade
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
Ingrediënten:
- 3-5 Langoustines per persoon
- 100gr Gezouten roomboter
- Sap en zest van 2 limoenen
- 1el Vers fijngesneden koriander
- Halve rode chilipeper fijn esneden
- 1 Teen knoflook fijngesneden
- 1tl Gemberpoeder
- Zout en peper
- 200gr rijst
- Verse kruiden; koriander/bieslook/peterselie/munt
- 1 Wortel geraspt
- 1 Komkommer in slierten gesneden
- 4 Radijs in dunne plakken
- 6 Cherrytomaatjes in kwartjes gesneden
- 50ml kokosmelk/creme
- 1el Vissaus
Wat moet je doen?
- Snijd de langoustines aan buikzijde over de lengte in. Pas op dat je ze niet door snijdt.
- Verwarm de barbecue op 250 graden direct grillen.
- Kook de rijst volgens verpakking en snijdt alle groente zoals aangegeven.
- Maak de chiliboter door de boter te smelten in de pan en limoensap, zest (van 1 limoen), koriander, chilipeper, knoflook, gember en zout en peper met elkaar te mengen. Dit gaat over de buikzijde van de langoustines tijdens het grillen.
- Laat de rijst afkoelen en voeg kokosmelk, limoensap, zest, vissaus, verse kruiden n de groente toe. Roer goed door elkaar om smaken te mengen.
- Grill de langoustines (opengevouwen) eerst op de rugzijde 3 minuten met deksel dicht. Draai ze daarna om. Smeer de boter op de ingesneden buik van de langoustines. Laat ook deze kant 3 minuten grillen.
- Serveer de langoustines samen met de kokosrijst en garneer met verse kruiden.