Gegrilde Pluma Iberico in romesco met samfaina en pappas arrugadas
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 60 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboy dutch oven
Ingrediënten Pluma Iberico:
– 700/800 Gram pluma iberico
– Zout en peper
Ingrediënten Romesco saus:
– 3 Geroosterde paprika’s uit pot (of maak ze zelf als je tijd hebt)
– 2 Handjes amandelen
– 1 Grote knoflookteen
– 1 Witte (oude) boterham
– Scheutje whiskey azijn (of een andere smaakvolle)
– Flinke scheut van je beste olijfolie
– Gerookt paprikapoeder
– Zout en peper
Ingrediënten Samfaina:
– 1 Aubergine
– 1 Courgette
– 3 Rijpe tomaten
– 1 Ui
– 2 Tenen knoflook
– 1 Rode peper
– Halve glas witte wijn
– Olijfolie
– No Rubbish ‘sunny stuff’ of kruiden naar keuze
– Zout
Ingrediënten Pappas Arrugadas:
– 600/800 Aardappeltjes (klein) met schil
– Zout, veel zout.
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan tot 200.
- Maak de romesco saus door alle ingrediënten in de blender te draaien tot een mooie dikke saus. Kruid naar smaak.
- Snijd alle groenten in grove blokken en zet de Dutch oven op het rooster.
- Bak in deze volgorde, steeds tot ze kleuren en voeg het volgende ingrediënt toe: aubergine, knoflook en ui, rode peper, tomaten. Bak alles 5 minuten samen.
- Voeg een glas witte wijn toe en laat het ruim een half uur koken met een deksel op de pan.
- Kook de aardappels even binnen op het fornuis met schil in water zo zout als de zee. Giet ze af en zet ze nog 10 minuten met deksel op de laagste stand. Hussel iedere minuut even door. De aardappeltjes krijgen zo een gerimpelde schil. Zet weg tot je gaat eten.
- Haal de Dutch oven van het vuur en steek de barbecue op naar 250 graden. Rub de pluma royaal in met zout en grill beide kanten circa 3 minuten. Dit mooie stuk vlees mag echt nog medium zijn! Laat het even rusten voor je het aansnijdt en serveer met de aardappeltjes, groente en de romesco saus.
