• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde dag geleverd in NL*
  • Levering in NL tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Gegrilde Pluma Iberico in romesco met samfaina en pappas arrugadas

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 60 minuten
Benodigdheden:

– Meatboys kamado

– Meatboy dutch oven

Ingrediënten Pluma Iberico:

– 700/800 Gram pluma iberico

– Zout en peper

Ingrediënten Romesco saus:

– 3 Geroosterde paprika’s uit pot (of maak ze zelf als je tijd hebt)

– 2 Handjes amandelen

– 1 Grote knoflookteen

– 1 Witte (oude) boterham

– Scheutje whiskey azijn (of een andere smaakvolle)

– Flinke scheut van je beste olijfolie

– Gerookt paprikapoeder

– Zout en peper

Ingrediënten Samfaina:

– 1 Aubergine

– 1 Courgette

– 3 Rijpe tomaten

– 1 Ui

– 2 Tenen knoflook

– 1 Rode peper

– Halve glas witte wijn

– Olijfolie

– No Rubbish ‘sunny stuff’ of kruiden naar keuze

– Zout

Ingrediënten Pappas Arrugadas:

– 600/800 Aardappeltjes (klein) met schil

– Zout, veel zout.

Wat moet je doen?

  1. Steek de barbecue aan tot 200.
  2. Maak de romesco saus door alle ingrediënten in de blender te draaien tot een mooie dikke saus. Kruid naar smaak.
  3. Snijd alle groenten in grove blokken en zet de Dutch oven op het rooster.
  4. Bak in deze volgorde, steeds tot ze kleuren en voeg het volgende ingrediënt toe: aubergine, knoflook en ui, rode peper, tomaten. Bak alles 5 minuten samen.
  5. Voeg een glas witte wijn toe en laat het ruim een half uur koken met een deksel op de pan.
  6. Kook de aardappels even binnen op het fornuis met schil in water zo zout als de zee. Giet ze af en zet ze nog 10 minuten met deksel op de laagste stand. Hussel iedere minuut even door. De aardappeltjes krijgen zo een gerimpelde schil. Zet weg tot je gaat eten.
  7. Haal de Dutch oven van het vuur en steek de barbecue op naar 250 graden. Rub de pluma royaal in met zout en grill beide kanten circa 3 minuten. Dit mooie stuk vlees mag echt nog medium zijn! Laat het even rusten voor je het aansnijdt en serveer met de aardappeltjes, groente en de romesco saus.
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!