• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

39% korting op botermalse ossenhaas! ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Vlees voor de feestdagen
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Gerookte en in bokbier gestoofde Iberico wang

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 4,5 uur
Aantal personen: 4 – 6
Wat heb je nodig?

  • (kamado) bbq
  • gietijzeren pan met deksel (dutch oven)
  • rookhout
  • fileer mes
    Ingrediënten:
  • Iberico wangetjes – ca. 1,4 kg
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje bieslook
  • olijfolie
  • 3 eetlepels bbq rub
  • 0,75l kippenfond/ bouillon
  • 2 flesjes bokbier of ander donker bier
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels appelstroop


    Voorbereiding:
  • Haal de ontdooide Iberico wangetjes uit de verpakking, haal ze los van elkaar en dep ze droog. Haal
    voorzichtig met een scherp (fileer)mes zoveel mogelijk van de vliesjes van de wangetjes af. Als er wat
    stukjes blijven zitten is dit geen probleem, hier vind je na het stoven niks meer van terug.
  • Verdeel wat olijfolie of mosterd over de wangetjes en bestrooi ze met je favoriete bbq rub.
  • Steek de bbq aan en richt deze in voor een indirecte bereiding op ca. 100 – 120 °C.
    Bereiding:
  • Voeg een blokje rookhout toe aan de houtskool, een blokje eikenhout of whisky vaten zal hierbij een
    mooie rooksmaak meegeven.
  • Zorg nogmaals voor een indirecte indeling in de bbq en verdeel de wangetjes over het rooster. Laat
    ze nu een uur de rook opnemen.
  • Ondertussen snij je de uien in halve ringen en snipper je de knoflook fijn. Op een ander kooktoestel
    breng je nu een ruime hoeveelheid olijfolie in de gietijzeren pan aan en fruit je hierin de uien en
    knoflook.
  • Als de wangetjes een uur gerookt hebben dan kunnen ze in de gijtijzeren pan bij de uien en
    knoflook. Giet daarbij de (hete) kippenfond/ bouillon en 2 flesjes bokbier, zorg dat de wangetjes
    onder komen te staan en voeg anders nog wat extra bouillon toe. Voeg vervolgens de laurierblaadjes toe en 3 eetlepels appelstroop, sluit de deksel.
  • Laat de temperatuur van de bbq nu iets oplopen naar ca 150 °C
  • Roer elk uur alles even door.
  • Na ca 2,5 uur haal je de deksel van de pan zodat het vocht kan indikken.
  • Na ongeveer 3 kwartier zal het vocht behoorlijk zijn ingedikt en kan de pan van de bbq af.
  • De wangetjes kun je in de pan met het vocht uit elkaar drukken met een spatel en dan vermengen.
    Je kunt de wangetjes er ook voorzichtig uithalen en in z’n geheel serveren. Een andere optie is om ze
    bijvoorbeeld apart in een schaal uit elkaar te plukken met 2 vorken. Het overgebleven vocht kun je
    dan prima bewaren en gebruiken als een heerlijke jus bij om bij aardappels te serveren.
    -Serveer het heerlijke vlees van de wangetjes bijvoorbeeld als ‘’patatje – stoofvlees’’ en doe er nog
    wat fijngehakte bieslook overheen. Eet smakelijk
5/5 (2 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)
Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)