• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

ARGENTIJNSE OSSENHAAS NU MET 37% KORTING! ⏳

Bekijk deal
Yakiniku
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Gerookte ossenhaas met gegrilde groenten en haverrijst

Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • Bakplaat of gietijzeren pan
  • Kernthermometer
  • Slagerstouw
  • Aluminiumfolie
  • Rookhout
  • (taart) rooster

Ingrediënten:

  • Ossenhaas (stuk van ca. 500 gram)
  • BBQ rub
  • Paprika 2 st
  • Courgette 1 st
  • Rode ui 1 st
  • Haverrijst 500 gr
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Verse peterselie
  • Sesamzaadjes

Voorbereiding:

  • Neem een stuk ossenhaas van ca. 500 gram, verwijderen eventuele losse stukken en bind er 2
    stukken slagestouw omheen zodat deze beter z’n vorm behoud.
  • Giet wat olijfolie over het vlees, verdeel dit en bestrooi vervolgens met je favoriete BBQ rub.
  • Leg het vlees op een (taart) rooster en zet weg in de koelkast voor 30 minuten zodat de kruiden
    deels in het vlees kunnen trekken.
  • Snijd de courgette, paprika’s en ui in ongeveer gelijke stukken. Doe ze in een schaal of kom en giet er
    ruim olijfolie overheen. Roer om en bestrooi vervolgens met gedroogde oregano.
  • Haal het vlees uit de koelkast zodat dit een beetje op temperatuur kan komen.
  • Steek de BBQ aan en ga voor een indirecte bereiding bij ca. 120 °C
  • Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout of een handje houtsnippers tussen de
    kolen.
  • Steek een kernthermometer in het dikste deel van het vlees en leg de ossenhaas indirect op het
    rooster.
  • Na ongeveer 45 minuten bak je de groenten op een bakplaat, in een gietijzeren pan of eventueel in
    een ovenschaal in de oven totdat ze mooi zacht en gekleurd zijn.
  • Snijd een klein bosje peterselie fijn om het gerecht later mee af te maken.
  • Als het vlees een kerntemperatuur van 46 °C heeft dan haal je het van het rooster en stook je de
    BBQ op naar ca. 250 °C
  • Dep het vlees zachtjes droog en leg op het rooster direct boven de houtskool. Grill het vlees rondom
    voor een mooie korst.
  • Als de kerntemperatuur ca. 52 °C is dan leg je de ossenhaas op een vleesplank en dek je het lichtjes
    af met een stuk aluminiumfolie. Laat minimaal 10 minuten rusten.
  • Warm de haverrijst op, de voorgestoomde variant is in 1 minuut klaar.
  • Snijd de touwtjes van het vlees en trancheer daarna het vlees in dunne plakken. Halveer daarna de
    plakken voor meer hapklare stukken.
  • Leg een laag haverrijst op een bord, leg de gegrilde groenten erover en verdeel vervolgens de
    plakken ossenhaas eroverheen.
  • Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes en peterselie over het geheel heen om het af te maken.
  • Dit is niet alleen een heerlijk gerecht maar ook nog eens erg gezond!
  • Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)