Gevulde entrecote voor het hele gezin
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 1 uur
Kooktijd: 10 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Platesetter
– Rookhout
– Slagerstouw
Ingrediënten:
- Family pack entrecote
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- Doosje gemengde champignons (naar smaak)
- Verse tijm
- Verse rozemarijn
- Klontje margarine
- Balsamico azijn
- Peper en zout
Wat moet je doen?
- Maak de entrecote schoon en snijd de binnenkant in de lengte open zodat je hier de vulling in kwijt kunt. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Snipper de ui, snijd de champignons fijn, pluk de blaadjes van de tijm en zet een pan op het vuur. Laat de boter smelten. Bak de ui glazig en voeg daarna de champignons en verse kruiden toe. De rozemarijn takjes mag je heel laten. Deze verwijder je later uit de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk er een scheut balsamicoazijn bij en bak verder totdat deze is ingekookt. Laat de vulling afkoelen.
- Maak de kamado klaar op 130 graden indirect.
- Vul de entrecote met de vulling en knoop deze dicht. Rub de entrecote royaal in met peper en zout.
- Laat de pan waar je de vulling in hebt gebakken zeer heet worden en bak de entrecote 1 minuut aan beide zijdes aan.
- Voeg rookhout toe in de kamado en leg de entrecote op het rooster. Gaar indirect tot een kerntemperatuur van 52 graden (medium-rare) is bereikt. Laat het vlees 5 minuten onder aluminiumfolie rusten voordat je het aansnijdt.
- Ik serveerde het vlees met een kazige aardappelgratin en gepofte sjalot. Maar leef je vooral uit. Smakelijk!
