• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,3 | 95% raadt ons aan

45% korting op hele Ribeye ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Gevulde Iberico haas omwikkeld met spek

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4 – 6

Wat heb je nodig?

  • (kamado) bbq
  • bbq tang en spatel
  • kernthermometer
  • rookhout
  • (saus) pan
  • saus kwast
  • fileer mes

Ingrediënten:

  • Iberico haas ca. 1,1 kg (3 stuks)
  • Ontbijtspek ca.300 gram
  • Kruidencreme 1 kuipje
  • Kaas (kies je favoriete kaas)
  • Bbq rub ca. 2 eetlepels
  • Sweet chili saus 100 ml
  • Ketjap manis 50 ml
  • Honing 50 ml

Voorbereiding:

  • Haal de Iberico haasjes uit de verpakking, dep ze droog en verwijder met een fileermes eventuele
    vliesjes, dikke stukken vet en los hangende stukjes.
  • Snij de haasjes in de lengterichting in en stop ongeveer 2 cm voor de uiteinden. Qua diepte snijd je
    ook tot ca 2 cm van de andere zijde.
  • Druk het vlees plat tot het mooi egaal is en smeer er een dikke laag van de kruidencreme op.
  • Beleg vervolgens met je favoriete kaas (ik gebruikte belegen kaasplakken).
  • Vouw nu voorzichtig dicht en zorg dat de kaas zo veel mogelijk binnen het vlees blijft.
  • Bestrooi de haas lichtjes met wat bbq rub.
  • Wikkel de haas nu volledig in de plakken ontbijtspek.
  • Als laatste strooi je nog wat bbq rub rondom over het spek heen.
  • Laat de gevulde en omwikkelde haasjes nu een half uurtje in de koelkast opstijven.
  • Ondertussen kun je de bbq opstoken, ga voor een indirecte bereiding bij een temperatuur van ca.
    120 °C

    Bereiding:
  • Zodra de bbq op temperatuur is leg je een blokje rookhout of een handje rookchips tussen de kolen.
  • Steek een kernthermometer in het dikste deel van één of meerdere haasjes en leg ze indirect op het
    rooster.
  • Meng in een kom de sweet chili saus, ketjap en honing door elkaar.
  • Als de kerntemperatuur ongeveer 45 °C is dan kun je de haasjes voor de eerste keer aflakken met de
    saus.
  • Bij een kerntemperatuur van 55 °C smeer je de haasjes nog een keer in met de saus.
  • Als de kerntemperatuur 62 °C is mogen de haasjes van het rooster en laat je ze lichtjes afgedekt
    onder een stukje aluminiumfolie minimaal 10 minuten rusten.
  • Tijd om aan te snijden! Snijd de haasjes in mooie medaillons, serveer erbij wat je lekker vind en eet
    smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)