• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

42% korting op botermalse ossenhaas! 2x 1,2 kg voor maar € 75,-! ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Vlees voor de Paasdagen van The Meat Boys
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Gevulde Iberico Presa met zoete aardappelpuree, archiducsaus en gegrilde bimi

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 6

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • Kernthermometer
  • Slagerstouw
  • Scherp (uitbeen) mes
  • Vleeshamer (steelpan werkt ook)
  • Aluminiumfolie
  • Rookhout
  • Pureestamper

Ingrediënten:

  • Iberico Presa ca. 1,2 kg (dit zijn 2 stuks)
  • Bladspinazie 40 gr
  • Witte ui 2 stuks
  • Parmezaanse kaas 80 gr
  • Zoete aardappels 1 kg
  • Bol knoflook
  • Olijfolie
  • Bimi 500 gr
  • Olijfolie 1 el
  • Kastanjechampignons 250 gr
  • Sjalot 1 st
  • Knoflook 1 teentje
  • Kookroom 400 gr
  • Roomboter
  • Cognac 25 ml
  • Versgemalen peper en zout

Voorbereiding:

  • Snijd de uien in halve ringen en laat een eetlepel olijfolie warm worden in een koekenpan.
  • Fruit de ui aan op laag tot middelhoog vuur en voeg meteen wat zout toe. Roer door en laat de uien
    niet bruin kleuren. Slechts een minuut of 4 is voldoende om de uien zacht te laten worden en de
    rauwe smaak te laten verdwijnen. Zet weg en laat afkoelen.
  • Haal de Iberico presa (ca. 1,2 kg zijn 2 stukken vlees) uit de verpakking, dep droog en verwijder
    eventuele loshangende stukjes vet of vlees.
  • Snijd met een scherp (uitbeen) mes het vlees in de dikte in en stop net voor het einde. Doe dit met
    korte snij bewegingen zodat je steeds kunt kijken of je 2 mooie gelijke diktes hebt en niet door het
    vlees heen snijd.
  • Klap het vlees nu open en sla het vlees voorzichtig met een vleeshamer of met de achterkant van
    een steelpan iets platter en zo veel mogelijk gelijk in dikte.
  • Bestrooi de binnenkant van het vlees nu met grofgemalen peper en beleg vervolgens met eerst een
    laag bladspinazie, dan de gefruite uien met daarbovenop de parmezaanse kaas.
  • Knip alvast 5 á 6 stukken slagerstouw per stuk vlees met voldoende lengte om goed te kunnen
    opbinden.
  • Rol nu voorzichtig het vlees op en zorg hierbij dat de vulling er zo veel mogelijk in blijft door met je
    vingers de vulling terug te duwen.
  • Bind het vlees nu met de stukken slagerstouw op door deze onder het vlees te schuiven en begin
    hierbij in het midden. Ongeveer elke 4 cm een touwtje kun je aanhouden. Eventueel een extra
    touwtje aan de uiteinden kan handig zijn om te voorkomen dat de vulling eruit kan lopen.
  • Bestrooi de opgerolde Presa’s nu rondom met versgemalen peper en zout en leg ze even terug in de
    koelkast.
  • Schil nu de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes of schijven van ongeveer 3 cm.
  • Spoel de aardappelen af onder stromend water en doe ze alvast in een pan met water en een snufje
    zout.
  • Snijd van een bol knoflook de bovenkant af zodat de teentjes open liggen, schenk er een scheutje
    olijfolie op en bestrooi vervolgens met versgemalen peper en zout. Wikkel de bol nu in een stukje
    aluminiumfolie.
  • Doe de bimi in een schaal of op een groot bord, giet er wat olijfolie overheen en bestrooi met
    versgemalen peper en zout.
  • Steek de BBQ aan en richt deze in voor indirecte bereiding bij ongeveer 120 °C.
  • Haal de opgerolde Iberico Presa uit de koelkast en steek een kernthermometer in het dikste deel van
    het vlees.
    Bereiding:
  • Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout tussen de kolen en plaats je de Iberico
    Presa rollade’s indirect op het rooster.
  • De bol knoflook kan naast het vlees indirect op het rooster gelegd worden.
  • Voor de Archiduc saus snijd je de kastanjechampignons in zes stukjes, snipper je de sjalot en snijd je
    een teentje knoflook fijn.
  • Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de sjalot op middelhoog vuur glazig en voeg
    de knoflook toe.
  • Voeg de champignons toe en roerbak even door. Giet de cognac erbij en laat ca. 5 minuten stoven
    tot de alcohol verdampt is.
  • Voeg het kookroom toe, breng op smaak met versgemalen peper en zout en laat op laag vuur
    indikken.
  • Haal de bol gepofte knoflook van de BBQ (na ca. 45 minuten).
  • Laat de zoete aardappel 8 minuten koken, giet af en stamp tot puree. Knijp de bol knoflook uit
    boven de puree en meng goed. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 58-62 °C mag het van de BBQ en laat je de rollade’s
    minimaal 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie.
  • Grill nu de bimi direct boven de houtskool tot deze rondom een kleurtje heeft en wat zachter
    geworden is in ca. 5 minuten.
  • Als het vlees gerust heeft trancheer je het in mooie dikke plakken. Vergeet de touwtjes niet weg te
    halen.
  • Maak de borden op met de zoete aardappelpuree met daarop wat van de gegrilde bimi. Een flinke
    lepel van de archiduc saus ernaast en dan 1 of 2 mooie plakken van de Iberico Presa rollade.
  • Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)