Grain-Fed Brisket op Chinese wijze
Aantal personen: 6-10
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 360 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Grote dutch oven
Ingrediënten:
– Brisket flat (deze kun je snijden uit de whole packer)
– 3 Uien
– 2 Winterpeen
– 1 Daikon
– 2 Handen vol kleine aardappeltjes in schil
– 2 Blikken goede tomatenblokjes
– 5 Knoflooktenen
– Zest van 1 limoen
– Grote scheut rijstwijn
– Grote scheut rode wijn
– 200ml Hoisin saus
– 4el Tamarinde pasta
– Goede scheut soja saus
– Olijfolie
– Zout en peper
Wat moet je doen?
1. Verwarm de kamado indirect naar 100 graden.
2. Snijd de flat uit de whole packer. Verwijder harde en grote stukken vet. Rub royaal in met zout en peper. Bak de brisket hard en kort aan op beide kanten. Past de brisket niet in de pan? Snijd hem dan in twee of vier stukken. Het moet ook nog in de dutch oven passen.
3. Start met de dutch oven op het gasfornuis binnen. Snijd ui en knoflook grof. Verwarm olie en bak dit aan tot het zacht is. Rasp het zest van de limoen en voeg dit toe. Roer 1 minuut door waarna je het vlees eraan toevoegt. Dan mag nu de rode wijn er eerst bij, voeg daarna rijstwijn, hoisinsaus, sojasaus, hoisinsaus, tamarinde pasta en de tomatenblokjes toe. Breng dit zachtjes aan de kook.
4. Snijd ondertussen winterpeen en daikon in blokjes en voeg deze toe zodra alles kookt. Zet het vuur uit en verplaats je pan naar de barbecue. Laat dit op 100 graden circa 3-5 uur staan of totdat je een kerntemperatuur van 71 graden hebt bereikt.
5. Serveer met rijst.