Hazenfilet in machtige pruimensaus en gegrilde paddenstoelen
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– The Meatboys kamado
– Skillets, klein en groot
– Zeef
– Kernthermometer
Ingrediënten:
- 2 Hazenfilet
- Zout en peper
- Paddenstoelenmix
- Olijfolie
- 2el Rijstazijn
- 1 Knoflookteen
- 1el Dragon
- 150gr Pruimen (ontpit)
- 2el verse Limoensap
- 1el Limoenrasp
- 5 Kruidnagels
- 100gr Bastardsuiker
- 1tl Chinese 5 spices
- 100ml Rode wijnazijn
- Scheutje water
Wat moet je doen?
- Maak de hazenfilet schoon en kruid ze met zout en peper. Laat op temperatuur komen. Verwarm de kamado tot 220 graden, direct grillen.
- Ontpit de pruimen, plet ze en leg ze in de kleine skillet. Voeg limoensap, rasp, kruidnagel en de Chinese 5 spices toe. Zet de pan op het rooster op kamado en voeg een klein scheutje water toe. Roer regelmatig door tijdens de kooktijd van circa 10 minuten. Het water zal iets inkoken en nu is het tijd om de pan van het rooster te halen. Zeef de saus. Druk zo veel mogelijk sap uit het mengsel en vang het op. Verwarm de saus vervolgens weer en voeg al roerend suiker en azijn toe totdat je de gewenste smaak en dikte hebt. Zet de saus weg totdat de rest klaar is.
- Snijd nu de paddenstoelen grof. Verwarm de grote skillet en voeg olie toe. Als de olie opgewarmd is mogen de paddenstoelen erbij. Kruid dit met zout en peper. Bak ze een paar minuten lekker bruin. Voeg nu knoflook toe en bak 1 minuut mee. Nu volgt de rijsazijn. Bak dit mee totdat de paddenstoelen het vocht hebben opgenomen.
- Ondertussen kun je de hazenfilets op het rooster leggen. Houd de temperatuur goed in de gaten want we willen de hazenfilets er bij 48 graden afhalen. Dit heb je in een paar minuten grill bereikt. Pak de haas in in aluminiumfolie zodat de haas nog een of twee graden door gaart. Laat de hazenfilets circa 5 minuten rusten.
- Maak nu een prachtig bordje op door de haas haaks op de draad te snijden in plakken van circa 0,5-1cm. Garneer de paddenstoelen sierlijk rondom het vlees en maak het af door de pruimensaus over het vlees te draperen. Vergeet niet de paddenstoelen dat laatste zetje qua smaak te geven door ze te kruiden met dragon. Eet smakelijk!