• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,1 | 95% raadt ons aan

42% korting op Ossenhaas actie! 2 x ca. 1,2 kg voor maar €75,-⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Iberico rack met geroosterde krieltjes en geglaceerde wortels

Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 75 minuten
Aantal personen: 4


Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • 2 (Gietijzeren) pannen/ schalen
  • Rooster verhoger
  • Sauskwast
  • Kernthermometer
  • Rookhout (kleine chunk of handje chips)
  • Aluminiumfolie

    Ingrediënten:

  • Iberico rack ca. 1,3 kg
  • BBQ rub
  • Krieltjes met schil 1 kg
  • Bospeen
  • Italiaanse kruiden/ oregano
  • Roomboter 50 gr
  • Bosje verse tijm of rozemarijn
  • Knoflook 1 teen
  • Olijfolie
  • Honing
  • Ketchup
  • Nduja of sriracha

    Voorbereiding:

  • Was de krieltjes, snijd ze doormidden en kook ze 8 minuten.
  • Snijd van de bospeen het loof eraf en laat ongeveer 3 cm zitten. Bewaar een handvol van het loof als
    garnering, spoel dit af onder de kraan en hak fijn.
  • Schil de wortels, spoel ze af en kook ze 6 minuten.
  • Stook de BBQ op en ga voor een indirecte bereiding bij 120 °C.
  • Haal de ontdooide Iberico rack uit de verpakking, dep droog en verwijder eventuele loshangende
    stukjes vlees of vet.
  • Snijd de vetkant kruislings in waarbij je tot aan het vlees snijd en niet in het vlees.
  • Giet een beetje olijfolie over het vlees, wrijf in en bestrooi daarna met je favoriete BBQ rub en
    vervolgens nog wat italiaanse kruiden.

    Bereiding:

  • Als de BBQ op temperatuur is steek je de kernthermometer in het dikste deel van het Iberico rack.
    Leg dan het rookhout tussen de kolen en leg het rack op het indirecte gedeelte van de BBQ, sluit de
    deksel.
  • Als het vlees ligt te roken kunnen de voorgekookte krieltjes in een schaal, giet er wat olijfolie
    overheen.
  • Van een bosje tijm of wat takjes rozemarijn haal je de blaadjes af, hak ze vervolgens fijn en doe dit
    bij de krieltjes.
  • Hak een teentje knoflook fijn of pers deze, doe dit bij de krieltjes en roer alles goed door.
  • Als het Iberico rack ongeveer 45 minuten op de BBQ heeft gelegen is het tijd om de pannen voor de
    krieltjes en wortels voor te verwarmen. Zet deze in de BBQ (1 naast het vlees, 1 op het verhoogde
    rooster) en laat 10 minuten voorverwarmen.
  • Heb je niet genoeg ruimte in de BBQ voor de 2 pannen dan kan er natuurlijk ook 1 van de 2 op een
    andere BBQ of kooktoestel bereid worden.
  • Maak alvast een glaze van 3 eetlepels ketchup, 1 eetlepel honing en 2 theelepels nduja/ of sriracha
    en laat deze even opwarmen in de BBQ.
  • Doe in allebei de pannen ca. 25 gram roomboter.
  • Zodra de boter is gesmolten kunnen de krieltjes in de pan en de wortels in de andere pan.
  • Rol de wortels goed om door de boter en voeg vervolgens ca. 2 eetlepels honing toe.
  • Roer regelmatig de krieltjes om zodat ze rondom mooi bruin gebakken worden.
  • Bij een kerntemperatuur van 50 °C lak je het Iberico rack af met de glaze.
  • Zodra het Iberico rack een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt haal je deze van het rooster en
    leg je deze onder een stukje aluminiumfolie.
  • Creëer nu een directe zone in de BBQ waarop je het rack nog even rondom kan grillen boven de
    gloeiende houtskool. Dit zorgt voor een lekkere korst en het vet zal hierbij krokant bakken. Pas op dat
    je niet te lang de vlammen het vlees laat raken want dit zorgt voor een slechte en bittere smaak.
  • Zodra het rack een kerntemperatuur van 60 °C heeft bereikt mag deze onder een stukje
    aluminiumfolie 10 – 15 minuten rusten zodat de vleessappen zich kunnen herverdelen.
  • Tijdens het rusten kunnen de krieltjes en wortels nog even doorgaren/ warm blijven.
  • Na het rusten snijd je het Iberico rack tussen de botjes door in mooie plakken.
  • Bij het serveren maak je de krieltjes nog af met wat versgemalen zeezout en over de wortels strooi
    je wat van de fijngehakte loof.
  • Eet smakelijk!
5/5 (1 Review)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)