• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9

AANBIEDING: Verse botermalse ossenhaas 1,2 kg uit Argentinië € 49⏳

Bestel nu

Iberico Spareribs met Mopsaus

Ingrediënten:

  • Iberico spareribs 800gr (1 rack)
  • Dry-rub
  • Mopsausje
  • Barbecuesaus

Dry-rub:

  • Goede kant en klare van bijvoorbeeld No-rubbish

Of je maakt hem zelf door bijvoorbeeld de volgende ingrediënten te mengen:

  • 1 kopje Bastardsuiker
  • 0,5 kopje fijne kristalsuiker
  • 4el gerookt paprikapoeder
  • 3el knoflookpoeder
  • 2el versgemalen zwarte peper
  • 2el gemberpoeder
  • 2tl rozemarijnpoeder
  • 2tl uienpoeder

Mopsaus:

  • 1 kopje appelciderazijn
  • Lekkere klont roomboter smelten
  • Snufje zout
  • 1el rietsuiker
  • 0,5el versgemalen zwarte peper
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje chiliflakes

Kies voor de barbecuesaus of de saus die jij het allerlekkerst vindt.

Wat moet je doen?

1. Dag voor bereiden verwijder je het witte vlies onder de rib (de holle kant). Je kunt dit het beste met een keukenpapiertje eraf trekken.

2. Dep de rib droog en rub vervolgens royaal in met de dry-rub. Pak ze in en laat ze een nachtje smaak trekken uit de rub in de koelkast.

3. We gaan de 3-2(1)-1 methode gebruiken. Dit betekent dat je ongeveer 5 uur bezig bent met het bereiden. Steek de barbecue aan op 125 graden en maak deze klaar voor indirect gebruik.

4. Kies een rookhout (chunks) dat je lekker vindt bij varken. Appel is altijd goed. De eerste 3u gaan we de spareribs roken. Leg de ribs met de holle kant naar beneden.

5. Na iedere 30-45-60 (ligt aan hoe druk je bent) moet je de ribs insmeren met de mopsaus. Na de eerste 3u haal je de ribs er af.

6. Pak de ribs in met dubbel aluminiumfolie en giet er een klein laagje van de mopsaus over. We stomen de ribs een uur.

7. Na een uur pak je de ribs uit en leg je deze bloot in de barbecue. Deze laatste stap duurt ook een uur. Als je ziet dat de ribs niet meer nat zijn van het stomen (ca. 30 minuten), dan smeer je ze in met een laag van je favoriete barbecuesaus en laat je ze nog een half uurtje extra lekker worden.

Laat de ribs nog even liggen voordat ze in stukken snijdt. Serveer met een schaaltje van die lekkere barbecuesaus en garneer eventueel met wat groens (bijv. lente-ui of peterselie) om het nog nèt wat chiquer te presenteren.

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)