• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Iberico Spareribs met Mopsaus

Ingrediënten:

  • Iberico spareribs 800gr (1 rack)
  • Dry-rub
  • Mopsausje
  • Barbecuesaus

Dry-rub:

  • Goede kant en klare van bijvoorbeeld No-rubbish

Of je maakt hem zelf door bijvoorbeeld de volgende ingrediënten te mengen:

  • 1 kopje Bastardsuiker
  • 0,5 kopje fijne kristalsuiker
  • 4el gerookt paprikapoeder
  • 3el knoflookpoeder
  • 2el versgemalen zwarte peper
  • 2el gemberpoeder
  • 2tl rozemarijnpoeder
  • 2tl uienpoeder

Mopsaus:

  • 1 kopje appelciderazijn
  • Lekkere klont roomboter smelten
  • Snufje zout
  • 1el rietsuiker
  • 0,5el versgemalen zwarte peper
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje chiliflakes

Kies voor de barbecuesaus of de saus die jij het allerlekkerst vindt.

Wat moet je doen?

1. Dag voor bereiden verwijder je het witte vlies onder de rib (de holle kant). Je kunt dit het beste met een keukenpapiertje eraf trekken.

2. Dep de rib droog en rub vervolgens royaal in met de dry-rub. Pak ze in en laat ze een nachtje smaak trekken uit de rub in de koelkast.

3. We gaan de 3-2(1)-1 methode gebruiken. Dit betekent dat je ongeveer 5 uur bezig bent met het bereiden. Steek de barbecue aan op 125 graden en maak deze klaar voor indirect gebruik.

4. Kies een rookhout (chunks) dat je lekker vindt bij varken. Appel is altijd goed. De eerste 3u gaan we de spareribs roken. Leg de ribs met de holle kant naar beneden.

5. Na iedere 30-45-60 (ligt aan hoe druk je bent) moet je de ribs insmeren met de mopsaus. Na de eerste 3u haal je de ribs er af.

6. Pak de ribs in met dubbel aluminiumfolie en giet er een klein laagje van de mopsaus over. We stomen de ribs een uur.

7. Na een uur pak je de ribs uit en leg je deze bloot in de barbecue. Deze laatste stap duurt ook een uur. Als je ziet dat de ribs niet meer nat zijn van het stomen (ca. 30 minuten), dan smeer je ze in met een laag van je favoriete barbecuesaus en laat je ze nog een half uurtje extra lekker worden.

Laat de ribs nog even liggen voordat ze in stukken snijdt. Serveer met een schaaltje van die lekkere barbecuesaus en garneer eventueel met wat groens (bijv. lente-ui of peterselie) om het nog nèt wat chiquer te presenteren.

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!