Iberico spiesen in rode wijn marinade met Spaanse bloemkoolrijst en aioli
Ingrediënten:
- Iberico Spiesen
- 1 Rode ui
- 1 groot glas rode (hou genoeg over voor bij het eten)
- Balsamico azijn
- 2 tot 4 laurierblaadjes
- Italiaanse gedroogde kruiden
- 1 grote uit
- 1 rode paprika
- bloemkoolrijst
- Blikje gesneden tomaten
- Tomatenpuree
- Knoflook (1 teen, fijngehakt)
- 1 tl komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl limoensap
- 1/2 tl chilipoeder
- zout
- peper
- Aioli
Bereiden:
Marineer de iberico spiesen een dag voor bereiding door de volgende ingrediënten te mengen:
1 rode ui
Groot glas rode wijn (hou genoeg over voor bij het eten)
Flinke schuit balsamico azijn
2 tot 4 laurierblaadjes
Flinke scheut Italiaanse gedroogde kruiden die je nog in het kruidenkastje hebt staan
Steek de barbecue aan op 200 graden direct. Laat ondertussen de spiesen uitlekken en op temperatuur komen. Zet een grote skillet op de grill of loop naar binnen en zet een grote pan op op het fornuis. Bak 1 ui en 1 paprika fijngesneden. Voeg bloemkoolrijst, een blikje kleingesneden tomaten, theelepel tomatenpuree, 1 teen fijngehakte knoflook, theelepel komijn, theelepel oregano, theelepel limoensap, halve theelepel chilipoeder en zout en peper toe en laat rustig pruttelen tot de bloemkoolrijst gaar is. Voeg uiteraard meer kruiden naar smaak toe. Bak de spiesen in een kwartier gaar en vergeet ze niet af en toe te draaien. Je hoeft niet bang te zijn dat ze taai worden want er zit een berg heerlijk vet in het vlees. Serveer met aioli, limoenschijfjes en wat verse peterselie.