Italiaanse burger met parmezaan mayo
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– BBQ
– Gietijzeren of stalen pan
Ingrediënten:
- 700gr gehakt van The Meat Boys
- Italiaanse kruidenmix
- 6 Plakken bacon
- 3 Gele uien
- 2 Hamburgerbroodjes
- 100gr Parmezaanse kaas
- Handje rucola
- 6 Cherrytomaatjes in kleine ringen
- 4 Plakken cheddar
- Half teentje knoflook
- Mayonaise
- Margarine
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Laat het gehakt ontdooien. Snijd een halve ui fijn en de rest van de ui in ringen.
- Karameliseer de uien in 25-30 minuten door wat margarine te smelten op middel-lage temperatuur en regelmatig te roeren in de pan. Dit kan op de barbecue op 150 graden, maar ook binnen op het fornuis. Doe je dit binnen, maak dan de barbecue alvast klaar zodat je direct kunt grillen op 220-250 graden.
- Meng de Italiaanse kruiden, fijn gesneden ui, zout en peper met het gehakt en maak er twee grote hamburgers van. Maak ze breder dan dat het broodje groot is. Ze slinken tijdens het grillen.
- Maak de parmezaanmayo door mayonaise te mengen met een geperst half teentje knoflook en fijn geraspte parmezaan. Voeg zout en peper toe naar smaak. Zorg dat je genoeg hebt om de boven- en onderkant van het broodje royaal mee te besmeren.
- Grill de bacon knapperig en grill de burgers tot er een mooie grillstreep is ontstaan. Het gehakt van The Meat Boys is 100% rund en daardoor mag de burger van binnen rood zijn. Grill de burger dus naar jouw eigen wens medium-rare of medium.
- Snijd de burgerbroodjes doormidden en smeer ze aan beide kanten een beetje in met normale mayonaise. Toast de broodjes in 1 tot 2 minuten knapperig aan de binnenkant.
- In de laatste minuut van het grillen kan de cheddarkaas op de burgers worden gelegd. Sluit de luchttoevoer en laat de kaas smelten.
- Tijd om te gaan stapelen. We gaan van onder naar boven: broodje, parmezaanmayo, rucola, burger met cheddar, bacon, gekaramelisseerde ui, tomaatjes parmezaanmayo en broodje. Eet smakelijk!