Italiaanse entrecote caprese
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Marinadetijd: 30 minuten tot 2 uur
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Kernthermometer
Ingrediënten:
- 4 Entrecote van The Meatboys
- 2 Knoflooktenen fijn gesneden
- Flinke scheut balsamicoazijn
- 1el Honing
- Scheut olijfolie
- 1el Gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 Vleestomaten
- 2 Buffalo mozzarella
- Verse basilicumblaadjes
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- We starten met het maken van de marinade. Meng in een kom de knoflook, balsamico, honing, olijfolie, Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Marineer de entrecote in de marinade en laat het vlees ondertussen op temperatuur komen.
- Steek de kamado aan op 220-250 graden en bereid jezelf voor om direct te grillen.
- Snij ondertussen de tomaat in dikke plakken en breng op smaak met wat peper en zout. Snij ook de buffalo mozzarella in grove stukken.
- Leg de entrecotes op het rooster. Na circa 3 minuten op 1 kant grillen draai je de steak om. Leg de mozzarella nu op de steaks. Houd de kerntemperatuur in de gaten. De entrecote moet medium-rare zijn dus we richten op 50-54 graden. Afhankelijk van je eigen voorkeur.
- Haal de entrecote van het rooster en laat het op een verwarmd bord rusten. Leg ondertussen een dikke slice tomaat op de mozzarella, garneer met een basilicumblaadje en drup er eventueel nog wat balsamico overheen.
- Dit gerecht is heerlijk bij een pasta. Bijvoorbeeld, pasta aglio e olio.