Italiaanse gnocchi met een ribeye
Aantal personen: 2-4
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Dutch oven
Ingrediënten:
- Ribeye (1 per 2 personen)
- 300-500gr Gnocchi (vers)
- 1l Runderbouillon
- 2 Blikken/pakken tomatenpassata
- 1 Witte ui
- 1 Wortel
- 1 Stengel selderij
- 3 Tenen knoflook
- 1 Courgette
- Olijfolie
- Verse rozemarijn
- 2 Blaadjes laurier
- 1 Glas rode wijn
- Zout en peper
Wat moet je doen?
- Maak de barbecue klaar op 220 graden voor direct grillen en plaats de Dutch oven op het rooster.
- Verwarm de olie en voeg klein gesneden ui, wortel, selderij en knoflook toe. Bak licht aan en voeg de rozemarijn takjes en laurier toe. Roer 1 minuut door. Schenk het glaasje wijn in en voeg deze toe. Laat dit 2 minuten pruttelen. Nu mag de passata en 500ml van de bouillon erbij. Laat dit 90 minuten staan.
- Maak de ribeye schoon en rub royaal in met zout. Voeg de courgette toe aan de Dutch oven. Als je dit hebt gedaan mag de ribeye gegrild worden. Deze grill je medium-rare (circa 3 minuten per kant). Terwijl de ribeye op het rooster ligt voeg je de gnocchi toe aan de saus met groente tot het gaar is.
Snijd de ribeye door de helft en serveer boven op de gnocchi met saus met groenten.