Japanse barbecue miso met wasabi-gember kip
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30-60 minuten
Baktijd: 25 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Soeppan
– Skillet
– Gietijzeren rooster
Ingrediënten:
– Japanse misosoep pasta
– 2 Kipfilets van The Meatboys
– 4 Eieren
– 1 Paksoi
– 2 Bosui
– Doosje Shiitake
– Rode chilipeper
-Geroosterde sesamzaadjes
– Ramen of andere noodles
– The Hulk rub van No Rubbish
– Olijfolie
– Sesamolie
Wat moet je doen?
- Maak de bouillon zoals beschreven op de miso pasta.
- Marineer de kip in de wasabi-gember en laat dit 30 tot 60 minuten staan.
- Steek de barbecue aan tot 220-250 graden en leg het gietijzeren rooster erop.
- Maak alle groente schoon.
- Kook de eieren 7 minuten.
- Als het rooster goed heet is grill je de kip circa 15 minuten, draai halverwege om, tot een kerntemperatuur van 70 graden. Laat ondertussen de skillet warm worden op het rooster en voeg sesamolie toe.
- Grill de bosui en paksoi in z’n geheel kort beide kanten 1 minuut.
- Bak de shiitake in de skillet 5 minuten.
- Snijd de bosui en rode peper in ringetjes en de paksoi grof.
- Wanneer de kip klaar is laat je deze 5 minuten rusten voordat je aansnijdt.
- Voeg de ramen/noodles 5 minuten voor serveren toe.
- Garneer in een diep bord.