Japanse teriyaki flank steak met gegrilde bosui, paksoi en rijst
Japanse teriyaki flank steak met gegrilde bosui, paksoi en rijst
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
Ingrediënten:
- Flank steak
- Teriyaki saus
- Paksoi
- 2 Bosui
- Geroosterde sesamzaadjes
- Sesamolie
- Scheutje rijstazijn
- Scheutje mirin
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan op 250 graden, laat de flank steak op kamertemperatuur komen en olie de paksoi en bosui in met sesamolie.
- Kook de rijst volgens instructie op de verpakking. Zodra deze klaar is meng je deze met een scheut rijstazijn en een scheut mirin. Laat met deksel op de pan staan.
- Grill de flank steak tot een kerntemperatuur van 47 graden. Lak het vlees in en grill beide kanten nog even af. Pak het vlees in aluminiumfolie in en laat rusten totdat je klaar bent met de groentes.
- Grill de paksoi en bosui kort tot er een mooie grillstreep ontstaan. Snijd de paksoi klein en houd de bosui zo groot als dat het als garnering mooi op je bord past.
- Snijdt de steak haaks op de draad in mooie dunne plakken.
- Dien als volgt op: paksoi – rijst – steak en garneer met bosui en sesamzaadjes. Als je net als ik gek bent op teriyaki saus dan kun je voor de lekker nog een scheutje over het vlees schenken.