Japanse yakitori van wilde eend
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– The Meatboys kamado
– Spiesen
– Kleine skillet of sauspan
Ingrediënten:
- Wilde eend filets 4-6 stuks
- Bosje bosui
- Bosje radijs
- Flinke scheut mirin (Japanse rijstwijn)
- Flinke scheut sojasaus
- 2el Honing
- 2el Suiker
- 4 Teentjes knoflook
- Zonnebloemolie
- Rijst voor 4 personen
Wat moet je doen?
- We starten met het maken van de ingelegde radijs. Laat deze smaak trekken in een mengsel appelazijn, water, zout en suiker. Hoe langer je dit laat staan, hoe meer smaak.
- Snijd de wilde eend in de lengte doormidden en maak er vervolgens blokjes van. De bosui mag in grove stukken. Haal de eend door de zonnebloemolie en rijg dit om en om met de bosui aan de spies.
- Maak de kamado nu klaar om direct te grillen op circa 220 graden.
- Verwarm de skillet en meng een scheut mirin, sojasaus, wat honing, suiker en de knoflook een paar minuten. Roer goed door elkaar heen. Laat het slechts een klein beetje inkoken.
- Kook ondertussen de rijst volgens eigen bereiding of verpakking. Snijd nog wat van de bosui in dunne ringen. Laat de radijs uitlekken.
- Grill de spiesen ongeveer 5 minuten per kant en lak ze af en toe in met de saus. De saus zal een knapperig, maar ook een sticky laagje geven aan de eend.
- Serveer de rijst op een verwarmd bord, met daarop de yakitori van wilde eend. Je kunt wat extra saus over de eend en de rijst schenken. Garneer met dunne ringen bosui en ingelegde radijs.