Smoked juicy tomahawk in een vlammende knoflook-rozemarijnboter
Aantal personen: 4-6
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 90 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Meatboys skillet
– Rookhout (hickory)
– Thermometer
Ingrediënten:
- Tomahawk meatboys
- Olijfolie
- Zout en peper
- 2 Takjes rozemarijn
- 4 Teentjes knoflook
- Grote klont boter
Wat moet je doen?
- Steek de barbecue aan op 110 graden indirect. Laat de tomahawk op temperatuur komen en snijd dikke stukken vet of loshangend vlees weg. Maak het bot schoon.
- Olie het vlees is en rub het royaal in met zout en peper.
- Leg het rookhoutblokje in de barbecue en plaats het vlees midden op het rooster. Snijd ondertussen de knoflook fijn en plaats dit samen met de klont boter en de rozemarijn in een skillet.
- Rook het vlees gedurende de garing tot een temperatuur van 45 graden. Controleer regelmatig of er nog voldoende rook is. Zo niet, voeg meer rookhout toe. Pak het vlees in bij 45 graden en haal het van de barbecue.
- Verwijder de plate setter en steek het vuurtje op naar 220-250 graden. Heb je een gietijzeren rooster of een aparte grill staan dan kun je deze gebruiken voor de perfecte grill marks. Vergeet je handschoenen niet te dragen bij het afgrillen van de tomahawk.
- Houd de barbecue open, plaats de skillet en laat de knoflook/rozemarijnboter smelten. Grill de tomahawk nu circa 3 minuten, draai een kwartslag en laat wederom 3 minuten liggen. Draai dan de tomahawk om en herhaal dit. Je kunt het vlees draaien door het bij het bot te pakken. Lak het vlees continu in met de boter. Pas op voor de vlammen! Pak het vlees weer in en laat het 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Bestel nu deze juicy tomahawk bij The Meat Boys: https://www.themeatboys.nl/product/tomahawk-ca-19-kg/
Onze Tomahawks zijn afkomstig van Nederlandse runderen! Dit is écht een waanzinnig stuk vlees. De beste stukken worden speciaal voor The Meat Boys geselecteerd. Erg indrukwekkend en smaakvol om te bereiden op de barbecue!De Tomahawk steak is een ribeye met een stuk been. Dit prachtige stuk vlees is een echte barbecue klassieker. Het vlees kent een mooie marmering en een volle ribeye smaak. Bovendien heeft dit stuk vlees het beter leven keurmerk met 2 sterren!
