• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond in huis*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Langzaam gerookte Short-ribs

Langzaam gerookte Short-ribs

Voorbereiding: 10 minuten 
Bereidingstijd: 7 – 9 uur
Aantal personen: 4 – 6 personen

Wat heb je nodig?

(Kamado) bbq
3 flinke rookhout chunks
Butcherpaper of aluminiumfolie 
Kernthermometer 
Lekbak/ schaal
Plantenspuit
Scherp (uitbeen) mes

Ingrediënten:

Shortribs grainfed Angus
Grove peper en zout
Knoflookgranulaat
Mosterd
Appelazijn
Appelsap
Roomboter

Voorbereiding:

* Bereid de bbq voor op een indirecte opstelling bij een temperatuur van 100 tot 120 graden celcius. 
* Haal de ontdooide shortribs uit het plastic, dep droog en verwijder voorzichtig zoveel mogelijk vet aan de vleeskant zodat het vlees de kruiden en de rook kan opnemen. Aan de botkant snijd je tussen de botten voorzichtig het vlies ertussen uit zodat je daar ook het vlees kan kruiden en de rook ook daar in het vlees kan dringen. * Meng 2 delen grove zwarte peper met 2 delen grof zeezout en 1 deel Knoflookgranulaat. Smeer de shortribs in met een laagje dunne mosterd en bestrooi rondom rijkelijk met de kruiden.

Bereiding:

* Als de bbq op de juiste temperatuur is plaats je de rookhout chunks verspreid tussen de kolen. Walnoot of eiken gecombineerd met appel of kersenhout is een mooie combinatie hierbij.
* Plaats een lekbak of schaal onder het rooster en vul deze met heet water. Leg de shortribs nu indirect op het rooster, plaats de kernthermometer in het dikste deel en laat minimaal anderhalf uur liggen. 
* Vul een plantenspuit met 1 deel appelazijn en 2 delen appelsap en doe eventueel een scheut whisky erbij. Spray hiermee elk uur de shortribs rondom in, te beginnen na anderhalf uur.
* De kerntemperatuur zal blijven hangen rond de 67 graden, dit is normaal. Na 5 tot 6 uur haal je de thermometer uit het vlees en pak je de shortribs in butcherpaper of aluminiumfolie in met een paar klontjes roomboter. Steek daarna de thermometer terug in het vlees en laat doorgaren tot een kern van 90 graden. Je kunt het laatste deel de temperatuur van de bbq eventueel verhogen naar 130 graden om de garing te versnellen.
* Vanaf 90 graden kerntemperatuur ga je voelen met een satéprikker of met de punt van een steekthermometer of het vlees zacht genoeg is, de prikker moet erin gaan als boter. Is dit niet het geval dan laat je het vlees een paar graden verder garen en prik je opnieuw, net zolang tot het zacht genoeg aanvoelt.
* Haal het vlees van het rooster, open het papier of de folie en laat het 5 minuten uitdampen. Pak daarna weer in en laat minimaal 45 minuten rusten.
Daarna is het tijd om het vlees van het bot te snijden en in plakken te serveren. Direct van het bot eten kan natuurlijk ook voor het echte oergevoel! 
* Serveertip: heerlijk met een zoete aardappelpuree. Eet smakelijk! 

Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!