• Voor 11:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100,-
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

30% KORTING OP VERSE BLACK ANGUS ENTRECOTE

Bestel nu
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Langzaam gerookte Short-ribs

Langzaam gerookte Short-ribs

Voorbereiding: 10 minuten 
Bereidingstijd: 7 – 9 uur
Aantal personen: 4 – 6 personen

Wat heb je nodig?

(Kamado) bbq
3 flinke rookhout chunks
Butcherpaper of aluminiumfolie 
Kernthermometer 
Lekbak/ schaal
Plantenspuit
Scherp (uitbeen) mes

Ingrediënten:

Shortribs grainfed Angus
Grove peper en zout
Knoflookgranulaat
Mosterd
Appelazijn
Appelsap
Roomboter

Voorbereiding:

* Bereid de bbq voor op een indirecte opstelling bij een temperatuur van 100 tot 120 graden celcius. 
* Haal de ontdooide shortribs uit het plastic, dep droog en verwijder voorzichtig zoveel mogelijk vet aan de vleeskant zodat het vlees de kruiden en de rook kan opnemen. Aan de botkant snijd je tussen de botten voorzichtig het vlies ertussen uit zodat je daar ook het vlees kan kruiden en de rook ook daar in het vlees kan dringen.

* Meng 2 delen grove zwarte peper met 2 delen grof zeezout en 1 deel Knoflookgranulaat. Smeer de shortribs in met een laagje dunne mosterd en bestrooi rondom rijkelijk met de kruiden.

Bereiding:

* Als de bbq op de juiste temperatuur is plaats je de rookhout chunks verspreid tussen de kolen. Walnoot of eiken gecombineerd met appel of kersenhout is een mooie combinatie hierbij.
* Plaats een lekbak of schaal onder het rooster en vul deze met heet water. Leg de shortribs nu indirect op het rooster, plaats de kernthermometer in het dikste deel en laat minimaal anderhalf uur liggen. 
* Vul een plantenspuit met 1 deel appelazijn en 2 delen appelsap en doe eventueel een scheut whisky erbij. Spray hiermee elk uur de shortribs rondom in, te beginnen na anderhalf uur.
* De kerntemperatuur zal blijven hangen rond de 67 graden, dit is normaal. Na 5 tot 6 uur haal je de thermometer uit het vlees en pak je de shortribs in butcherpaper of aluminiumfolie in met een paar klontjes roomboter. Steek daarna de thermometer terug in het vlees en laat doorgaren tot een kern van 90 graden. Je kunt het laatste deel de temperatuur van de bbq eventueel verhogen naar 130 graden om de garing te versnellen.
* Vanaf 90 graden kerntemperatuur ga je voelen met een satéprikker of met de punt van een steekthermometer of het vlees zacht genoeg is, de prikker moet erin gaan als boter. Is dit niet het geval dan laat je het vlees een paar graden verder garen en prik je opnieuw, net zolang tot het zacht genoeg aanvoelt.
* Haal het vlees van het rooster, open het papier of de folie en laat het 5 minuten uitdampen. Pak daarna weer in en laat minimaal 45 minuten rusten.
Daarna is het tijd om het vlees van het bot te snijden en in plakken te serveren. Direct van het bot eten kan natuurlijk ook voor het echte oergevoel! 
* Serveertip: heerlijk met een zoete aardappelpuree. Eet smakelijk! 

0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)