• Voor 11:00 uur besteld? Dezelfde avond geleverd
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • Gratis verzending v.a. € 100,-
  • 9,2 | 95% raadt ons aan

39% korting op botermalse ossenhaas! ⏳

Bekijk deal
Acties
Rundvlees
(Ibérico) varkensvlees
Voor op de BBQ
Vlees voor de feestdagen
Kip en Kalkoen
Lamsvlees
Vis en schaaldieren
Wild vlees
Wagyu-collectie
BBQ- en kookartikelen
Halal meat
Rubs en sauzen

Loaded Bavette

Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4-6

Wat heb je nodig?

  • BBQ met deksel
  • Kernthermometer
  • Scherp mes (uitbeenmes)
  • Grote spatel

Ingrediënten:

  • Bavette ca. 900 gram
  • Salsa van gegrilde groenten
  • Kaas (jonge/ mozzarella)
  • Versgemalen zout
  • Verse peterselie
  • Extra vierge olijfolie

Voorbereiding:

  • Stook de BBQ alvast op, ga voor een directe bereiding bij ca. 240 °C en zorg dat je de BBQ na het
    grillen kan ombouwen naar een indirecte opstelling.
  • Haal de Bavette uit de verpakking, dep droog en verwijder eventuele losse stukken.
  • Vlinder de Bavette door voorzichtig met een scherp (uitbeen) mes het vlees in te snijden waarbij je
    de dikte gaat halveren. Doe dit met enkele sneden tegelijk en kijk steeds of je ongeveer 2 gelijke
    diktes hebt op het stuk waar je op dat moment aan het snijden bent.
  • Klap de Bavette nu open en sla voorzichtig met een vleeshamer of de achterkant van een steelpan
    op het vlees met een beweging waarbij je van je af slaat. De bedoeling is om het vlees hierbij overal
    van gelijke dikte te krijgen.
  • Snijd nu rondom de randjes van het vlees weg zodat een mooie rechthoek ontstaat. Deze dunne
    randjes kun je perfect gebruiken om bijvoorbeeld de volgende dag een lekkere steak sandwich mee te
    maken.
  • Verdeel nu de Bavette in 2 gelijke delen en bestrooi deze aan beide kanten met versgemalen zout.
  • Snijd alvast een bosje peterselie fijn.

Bereiding:

  • Als de BBQ goed heet is grill je de 2 stukken Bavette direct boven de houtskool, heb je de
    mogelijkheid leg dan het rooster op de laagste stand dichtbij het vuur. Houd de deksel van de BBQ
    geopend en draai het vlees na 1 tot 1,5 minuten om.
  • Als beide kanten 1 tot 1,5 minuten zijn gegrild haal je het vlees van het rooster, leg op een plankje
    onder een stukje aluminiumfolie.
  • Bouw de BBQ nu om naar een indirecte opstelling, zet de luchtschuiven minimaal open en sluit de
    deksel.
  • Smeer nu de 2 stukken Bavette aan 1 kant in met een laag salsa, ik gebruikte een zelfgemaakte spicy
    salsa van gegrilde groenten.
  • Daar bovenop doe je een rijkelijke hoeveelheid kaas, ik gebruikte vers geraspte belegen kaas en
    grana padano kaas.
  • Met een grote spatel leg je nu de 2 stukken loaded Bavette terug op de BBQ (indirect). Sluit de
    deksel, nu kan de kaas smelten en het vlees verder doorgaren.
  • Na ongeveer 10 minuten check je of de kaas goed gesmolten is en prik je met de kernthermometer
    in het dikste deel van het vlees. Bij een kerntemperatuur van 52°C haal je de loaded Bavette’s met de
    grote spatel voorzichtig van het rooster.
  • Strooi de fijngesneden peterselie over de Bavette’s en giet er nog een flinke scheut goede kwaliteit
    extra vierge olijfolie overheen.
  • Laat nog 5 minuten rusten en snijd dan de loaded Bavette’s aan in repen van ca. 3 cm breed.
  • Serveer met een aardappel gerecht, een puree of frites en een lekkere salade.
  • Eet smakelijk!
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Theo , Heerlen
9

Goede ervaring

Vlees zag er netjes uit in de verpakkingen. Netjes op tijd geleverd. Omdat we ons hadden aangemeld voor de nieuwsbrief, kregen we ook nog wat extra’s gratis.

0/5 (0 Reviews)
Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
Patricia , Bekkevoort
10

Vlotte bestelling, vlotte levering
Levering gaat super. Je wordt heel goed op de hoogte gehouden. 15 minuten voor levering krijg je Sms dat de koerier aan de deur staat.

0/5 (0 Reviews)
Stephan , Rotterdam
10

Zeer goede kwaliteit vlees

Voor het eerst grasfed rundvlees gekocht bij The Meat Boys. We stonden versteld van de kwaliteit.

Heb dezelfde avond nog een bestelling geplaatst!

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Jelle, België
10

Superlatieve

Ik ben steeds weer verbluft door de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees dat ik je ontvangt van The Meat Boys. Het vlees was wederom ongeëvenaard mals, sappig en vol van smaak. De smaakexplosie die ik heb ervaren bij elke hap was werkelijk ongeëvenaard. De service was ook voortreffelijk, met een snelle en efficiënte levering. Ik kan met zekerheid zeggen dat The Meat Boys mijn favoriete plek blijft om vlees te bestellen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit vlees! Veel lof voor het team achter The Meat Boys!

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)