• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde dag geleverd in NL*
  • Levering in NL tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 8,9

Lomo al Trapo Colombiaanse stijl

Aantal personen: 4

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd:  30 minuten

Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Oude theedoek
– Slagerstouw
– Kernthermometer
– Hamer

Ingrediënten:

  • Ossenhaas – lange haas 800-1000gram
  • Verse takjes rozemarijn
  • Zout, veel zout
  • 3 Grote zoete vleesrijke tomaten
  • 3 Bosui
  • Bosje verse peterselie
  • Bosje verse koriander
  • 1 Rode chilipeper
  • Scheut olijfolie
  • Scheut water
  • Zout en peper

Wat moet je doen?

  1. Start met het maken van de Aji door de tomaat in blokjes te snijden, de bosui in ringetjes, chilipeper klein en de peterselie en koriander grof te hakken. Maak het lekker zout en meng het geheel. Voeg water en olijfolie toe zodat de groente en kruiden onder vocht staan. Voeg peper toe naar smaak. Zet weg in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
  2. Maak de barbecue klaar voor caveman stijl, heet, heel heet!
  3. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en snijd overtollig vet weg. Verwijder silverskin.
  4. Spoel de theedoek goed schoon onder water en zorg dat deze goed vochtig is. Leg de theedoek neer en strooi een dikke laag zout in de breedte van het vlees en in zo een lengte dat wanneer je de ossenhaas oprolt er voldoende zout ligt om het gehele vlees te bedekken. Het zout gaat een harde korst vormen rondom het vlees. Leg boven op het zout de takjes rozemarijn en leg het vlees hier op.
  5. Rol de theedoek met het zout strak op rondom het vlees. Zorg met de handen voor een goede begeleiding van het zout. Vouw dicht en knoop met slagerstouw goed strak.
  6. Leg het pakketje boven op de kolen en draai iedere 5 minuten een kwartslag. Bij de laatste 5 minuten prik je een kernthermometer in het vlees (pas op voor de hitte dus plaats de thermometer op een goede plek. Wanneer het vlees 47 graden is haal je het pakket uit de barbecue en laat je het rusten tot een kerntemperatuur van 52-54 is bereikt.
  7. Tik met een hamer de theedoek en de zoutlaag kapot. Haal het vlees eruit, veeg het overtollig zout met een keukenpapiertje van het vlees. Snijd haaks op de draad in mooie dunne plakjes. Server met de Aji. Heerlijk met vers brood of gegrilde groenten.
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Rens, Oisterwijk
10

Keurig geleverd, netjes gekoeld, lekker vlees, prima prijs, wat wil je nog meer ?

Frank, Arnhem
9

Wow! Keurig verpakt, geleverd, en super mals vleesch! Met vrienden een runderhaas gegeten; die was eerder op dan ons lief was en dat zegt alles! Not your everyday meat maar tot de volgende!

Melanie, Assen
9

De dag van ontvangst kreeg ik te weinig, per e-mail werd er wel snel gereageerd. Maandag zou de rest geleverd worden en dat werd woensdag nadat ik dinsdag had gebeld. Een flesje wijn had een hoop goed gemaakt.

Stijn, Amsterdam
10

Ik had een bestelling die ik wilde verplaatsen omdat de gelegenheid waarbij ik het vlees wilde bereiden helaas verplaatst was. Zonder enige moeite met de jongens van Meat Boys gebeld en zij hebben de bezorgdatum gelijk verplaatst. Top!