• Voor 10:00 uur besteld, dezelfde avond geleverd*
  • Levering in NL & BE tussen 17:00 - 22:00 uur
  • Gratis verzending v.a. €100 in NL
  • Gekoelde levering door heel Nederland & België
  • 9

TOPKWALITEIT LAMSVLEES UIT NIEUW ZEELAND VOOR PASEN🐣⏳

Bestel nu

Lomo al Trapo Colombiaanse stijl

Aantal personen: 4

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd:  30 minuten

Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Oude theedoek
– Slagerstouw
– Kernthermometer
– Hamer

Ingrediënten:

  • Ossenhaas – lange haas 800-1000gram
  • Verse takjes rozemarijn
  • Zout, veel zout
  • 3 Grote zoete vleesrijke tomaten
  • 3 Bosui
  • Bosje verse peterselie
  • Bosje verse koriander
  • 1 Rode chilipeper
  • Scheut olijfolie
  • Scheut water
  • Zout en peper

Wat moet je doen?

  1. Start met het maken van de Aji door de tomaat in blokjes te snijden, de bosui in ringetjes, chilipeper klein en de peterselie en koriander grof te hakken. Maak het lekker zout en meng het geheel. Voeg water en olijfolie toe zodat de groente en kruiden onder vocht staan. Voeg peper toe naar smaak. Zet weg in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
  2. Maak de barbecue klaar voor caveman stijl, heet, heel heet!
  3. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en snijd overtollig vet weg. Verwijder silverskin.
  4. Spoel de theedoek goed schoon onder water en zorg dat deze goed vochtig is. Leg de theedoek neer en strooi een dikke laag zout in de breedte van het vlees en in zo een lengte dat wanneer je de ossenhaas oprolt er voldoende zout ligt om het gehele vlees te bedekken. Het zout gaat een harde korst vormen rondom het vlees. Leg boven op het zout de takjes rozemarijn en leg het vlees hier op.
  5. Rol de theedoek met het zout strak op rondom het vlees. Zorg met de handen voor een goede begeleiding van het zout. Vouw dicht en knoop met slagerstouw goed strak.
  6. Leg het pakketje boven op de kolen en draai iedere 5 minuten een kwartslag. Bij de laatste 5 minuten prik je een kernthermometer in het vlees (pas op voor de hitte dus plaats de thermometer op een goede plek. Wanneer het vlees 47 graden is haal je het pakket uit de barbecue en laat je het rusten tot een kerntemperatuur van 52-54 is bereikt.
  7. Tik met een hamer de theedoek en de zoutlaag kapot. Haal het vlees eruit, veeg het overtollig zout met een keukenpapiertje van het vlees. Snijd haaks op de draad in mooie dunne plakjes. Server met de Aji. Heerlijk met vers brood of gegrilde groenten.
0/5 (0 Reviews)
Wat onze klanten zeggen

Reviews van klanten

Mariet , Sassenheim
9

Goed

Levering was niet helemaal goed gegaan. Is na een prettig en snel telefonisch contact in 1 dag opgelost. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aannemen.

0/5 (0 Reviews)
IVDS78 , België
9

Lekker vlees en snelle service!

‘s Morgens besteld en ‘s avonds al in huis. Geleverd in een goed gekoelde doos. Het vlees zelf was super lekker en mals. Iets duurder dan anderen maar je proeft toch het verschil.

0/5 (0 Reviews)
Frank, Rhoon
10

Fantastische kwaliteit vlees tegen een mooie prijs en snel thuis geleverd. Love it!

0/5 (0 Reviews)
Renzo , Nederland
10

Zowel kwaliteit als service is Geweldig!

Over kwaliteit valt niks te klagen. Het ene stuk halen ze uit Uruguay de ander uit Argentinië. Als het vlees niet smaakt ligt dat volledig aan jezelf. En qua service, snelle reacties en ze komen altijd met een oplossing, ik haal me vlees nergens anders meer.

0/5 (0 Reviews)
Marc , Maassluis
8

Super ervaring

Mijn allereerste bestelling was een succes. Op tijd geleverd, goed gekoeld en kwaliteit van het vlees was top, beter dan verwacht. Er volgen zeker meerdere bestellingen. Ga zo door!!!

0/5 (0 Reviews)
Andre Correa , ‘s-Gravenhage
10

Agility and good quality

Great solution for short notice barbecues… Good meet with good quality and excellent service.

0/5 (0 Reviews)
Olivier , Knokke-heist
10

Zeer lekker vlees en vlotte levering

Topkwaliteit en snelle en vlotte levering in België. Aan te raden

0/5 (0 Reviews)
Bart , Hoevelaken
10

Heerlijk vlees en snel geleverd

Vlees besteld, geleverd op afgesproken dag. Vlees is boven verwachting mals.

0/5 (0 Reviews)