Lomo Saltado van ossenhaaspuntjes uit Peru
Aantal personen: 2 | Totale tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
⁃ 250gr Ossenhaaspuntjes
⁃ 8 Kleine aardappeltjes welke je in schil kunt eten
⁃ 2 Grote rijpe trostomaten (hoe rijper hoe beter)
⁃ 2 Tenen knoflook
⁃ 1 Rode ui
⁃ 2 Lente-uitjes
⁃ Bosje koriander
⁃ Sojasaus
⁃ Ketchup
⁃ Zout en peper
⁃ Plantaardige olie
Benodigdheden:
⁃ Gietijzeren skillet
⁃ Hittebron
Wat moet je doen?
1. Kook de aardappelen volgens verpakking. Beetgaar, je gaat ze nog kort bakken.
2. Laat de ossenhaaspuntjes op temperatuur komen. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Kruid met zout, peper en knoflook. Zet apart.
3. Snijd de tomaat in grove stukken, de rode ui in halve dunne ringen, de lente-ui in kleine ringetjes en de koriander zoals je zelf lekker vindt.
4. Tijd om te vlammen! Verwarm de skillet tot op hoge temperatuur. Giet er een laagje olie in. Bak de ossenhaas in 30 seconden rondom bruin. Voeg daarna de ui en aardappelen toe en roer goed door. Direct de tomaten toevoegen. Bak kort totdat de ui bruint. Binnen twee minuten ben je op dit punt.
5. In deze pan maken we nu snel de saus door een flinke scheut sojasaus en ketchup toe te voegen en kort te laten carameliseren. Roer goed door.
6. Voeg de lente-ui en koriander naar smaak toe. Roer nogmaals door. Serveer direct.
