Marokkaanse lamshaas couscous met tzatziki
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Meatboys kamado
– Gietijzeren pannetje voor op de Q
Ingrediënten:
- Lamshaas 400gr
- Marokkaanse kruiden / Arabische kruidenmix
- 225gr couscous
- Pompoen en zonnebloempitten
- Feta
- Gegrilde paprika uit pot (of grill ‘m lekker zelf als je tijd hebt)
- Kippenbouillon
- Halve komkommer
- Rasp van citroen
- Griekse yoghurt
- Verse koriander
- Verse munt
- Olijfolie
- Peper en zout
Wat moet je doen?
- Maak de lamshazen schoon en marineer ze in een scheut olijfolie en de Marokkaanse kruidenmix. Laat dit minstens een uur staan.
- Steek de barbecue aan op 250 graden voor direct grillen.
- Maak de couscous klaar volgens instructie op de verpakking, maar vervang water voor kippenbouillon voor extra smaak.
- Wanneer de couscous smaak trekt, snijd je munt fijn, kruimel je de feta en snijd je de gegrilde paprika in kleine stukken. Meng dit door de couscous wanneer deze klaar is. Laat met deksel op de pan (vuur uit) staan tot gebruik. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Grill in een paar minuten de zonnebloem- en pompoenpitten tot ze lekker krokant zijn.
- Grill de lamshaas rondom tot deze een mooi gekarameliseerd korstje heeft. Bij 4 kanten grillen is dit circa 2 minuten per kant. Meet voor de zekerheid de temperatuur. Mijn advies zou een kerntemperatuur van 60 graden zijn voor mooi rosé. Laat het vlees 3-5 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Maak de tzatziki super simpel komkommer zeer fijn te snijden, het sap te behouden, citroen te raspen en meng dit met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Speel zelf met de verhoudingen tot het voor jou perfect is.
- Serveer alles samen op een mooie schaal. Smakelijk!