Mijn beste Steak Sandwich
Aantal personen: 4 | Totale tijd: 1,5-2u
Ingrediënten:
⁃ Côte de boeuf
⁃ Bakje champignons
⁃ 3 Uien
⁃ Zakje rucola
⁃ Roomboter
⁃ Mayonaise
⁃ Crème fraiche
⁃ Teentje knoflook
⁃ 2 Grote ciabattas
⁃ Mierikswortel uit een potje
Benodigdheden:
⁃ Skillet
⁃ Hittebron, oven of barbecue
⁃ Kermthermometer
⁃ Rookhout
Wat moet je doen?
1. Laat het vlees op temperatuur komen. Maak de barbecue klaar voor indirect bereiden op 120-130 graden. Snij de uien in ringen, champignons in plakjes en de snij de knoflook fijn. Kruid het vlees met zout.
2. Voeg rookhout toe. Ik gebruikte eiken. En laat het vlees tot 45 graden kern rustig roken.
3. Terwijl het vlees gaart kun je de mierikswortelmayonaise maken, de uien karameliseren en de champignons op hoog vuur kort bakken.
4. Voor de mayo meng je 4el mayonaise, 2el crème fraiche, fijngesneden knoflook, 1el mierikswortel en zout en peper. Laat minstens een half uur in de koelkast smaak trekken.
5. Hoe karameliseer je uien? Genoeg recepten online. Maar je kunt cheaten met water en suiker toevoegen tijdens het bakken om het proces te versnellen. De champignons bak je met zout en peper in de roomboter tot het een droog mengsel is.
6. Als het vlees 45 graden is pak je het in, steek je de barbecue op tot +220 graden en grill je beide kanten van de côte de boeuf. Laat de kern niet boven de 54 graden komen! Laat 10 minuten staan voordat je het vlees tegendraads aansnijdt.
7. Beleg het broodje als volgt: brood, mayo, sla, vlees, wat zout en peper naar smaak, champignons, ui, mayo en broodje.