Nieuw-Zeelands Lamsrack in frisse kruidenkorst
Ingrediënten:
- Lamsrack
- Mediterraanse rub
- Olijfolie
- Mosterd
- Halve bos koriander
- Halve bos peterselie
- 3 tenen knoflook
- 2 limoenen
- Pompoen
- Zout
- Peper
- Couscous
- Abrikozenjam
- Rozijnen
- Ras al hanout
Laten we het simpel houden:
Lamsrack op kamertemperatuur laten komen. Insmeren met olijfolie. Insmeren met rub.
Barbecue aan en klaarmaken op 220 graden direct met het grillrooster.
Snij de pompoen doormidden en pak beide stukken goed in in aluminiumfolie.
Gooi de pompoen tussen de kolen met de korstkant naar beneden.
Maak een kruidenmengsel van de koriander, peterselie, knoflook, limoen, zout en peper.
Grill het lamsrack 5 minuten per kant en leg het even apart.
Leg de platesetter in de barbecue en breng de temperatuur terug naar 130 graden.
Smeer een dun laagje mosterd op de bovenzijde van het rack en breng een royale laag van het kruidenmengsel aan.
Leg de lam terug op het rooster en laat indirect garen tot een kern van 53 graden.
Haal eraf, laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie en haal de pompoen van de barbecue.
Maak ondertussen de couscous volgens de verpakking en meng met abrikozenjam, rozijnen en ras al hanout naar smaak.
Snij alles zoals je zelf mooi vindt en maak er een mooi bordje van. Eet smakelijk.